Créer une activité
Jouer Compléter
? Het paard Slimme Hans leek te kunnen rekenen , maar had eigenlijk leren reageren op subtiele aanwijzingen van zijn ondervragers d . m . v . een proces dat ____________________ ____________________ genoemd wordt .
? ____________________ was de pionier van de studie van wat we nu klassieke conditionering noemen . Hij bestudeerde de speeksel - en maagafscheiding bij honden .
? De ____________________ stimulus ( bijv . een toon ) begint als een neutrale stimulus die enkel een alertheidsreactie uitlokt , maar lokt na de training de ____________________ respons ( bijv . speekselafscheiding ) uit .
? Een ____________________ ____________________ ____________________ bevat een hendel om op te drukken of een plekje om te pikken en een toestel voor het geven van een ____________________ .
? ____________________ ____________________ is het aanbieden van een onplezierig gevolg na een bepaalde respons .
? ____________________ en ____________________ hebben tegenovergestelde effecten : de eerste vermindert het vertonen van bepaald gedrag , terwijl de laatste het vertonen van bepaald gedrag verhoogt .
? Kinderen die anderen observeren die een ____________________ krijgen voor agressie , worden daarna zelf agressiever .
? Volgens Bandura zijn er vier processen van belang als men wil leren uit observatie , namelijk : ____________________ , ____________________ , ____________________ en ____________________ ____________________ .
? Grote zus vindt het vervelend als kleine broer begint te huilen . Als ze zijn tut geeft stopt hij . Grote zus heeft dit geleerd dankzij ____________________ ____________________ .
? De kat mag 's nachts niet in de woonkamer blijven . Zodra de Tv uitgezet wordt springt ze uit te zetel en loopt naar de keuken . Via ____________________ conditionering is de ? Tv uitzetten ? een ____________________ ____________________ voor haar geworden .
? ____________________ is een relatief permanente verandering in het gedrag of in de kennis als gevolg van ervaring .