Icon Créer jeu Créer jeu

Het bijvoeglijk naamwoord

Compléter

Extra oefening over het bijvoeglijk naamwoord.

Téléchargez la version papier pour jouer

Âge recommandé: 12 ans
4 fois fait

Créé par

Belgium

Top 10 résultats

Il n'y a toujours pas de résultats pour ce jeu. Soyez le premier à apparaître dans le classement! pour vous identifier.
Créez votre propre jeu gratuite à partir de notre créateur de jeu
Affrontez vos amis pour voir qui obtient le meilleur score dans ce jeu
  1. temps
    but
  1. temps
    but
temps
but
temps
but
game-icon

Completar

Het bijvoeglijk naamwoord

Extra oefening over het bijvoeglijk naamwoord.

Paulien Marynen
1

groot oudere eenzame lekkere aparte oude mooie leuke weinig ander handgeschreven originele gewone lieve hippe gezellig leuk persoonlijke oude brede klein

Door de corona - crisis zijn heel wat mensen nog eenzamer . Denk aan de grootouders die hun kleinkinderen niet meer kunnen zien . Er zijn ook buren die altijd al bezoek krijgen . En wat kan je doen voor de bewoners van centra voor zorg ? De Vlaamse Ouderenraad geeft enkele tips . Wablieft vat ze even voor je samen .

De grootouders
Er zijn heel wat grootouders die modern leven . Zij hebben een smartphone of een laptop . Zo kan je met ze video - bellen . Dat kan dankzij apps als Facetime , Zoom , Google Hangouts of Whereby . Oma en opa kunnen dan de kleinkinderen zien als die bellen .
Andere grootouders leven nog wat zoals vroeger . Ze hebben een gsm of alleen maar een toestel om te telefoneren . Bellen kan dan wel . Maar hoe kan contact met de kleinkinderen ? Doe dan echt zoals vroeger . Laat de kleinkinderen een tekening maken . Of laat ze een brief schrijven . Die kunnen ze opsturen met de post . Of ze kunnen die zelf in de brievenbus steken . En hebben de grootouders een stoep ? Dan kunnen de kinderen met krijt een tekening maken op de grond .

Een feestje houden , kan ook . Maar dan wel op een manier . Wonen de grootouders in de buurt ? Bak dan thuis veel pannenkoeken . Breng een deel daarvan naar de grootouders . Daarna laat je de kleinkinderen bellen . Waren de pannenkoeken lekker , oma ?

De buurvrouw
Woont er in de straat een buurman of buurvrouw ? Hang dan een kaartje aan de deur . Of stop een briefje in de bus . Vraag of die mensen nog boodschappen kunnen doen . Of wat ze dringend nodig hebben . Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden . Of bel aan en hou daarna afstand . Dan kan je even een praatje met ze maken . Gewoon een kaartje in de bus steken , kan natuurlijk altijd .

Bewoners van centra voor woonzorg
Mensen in centra voor woonzorg zijn heel kwetsbaar . Zij zijn vaak al ziek . Het corona - virus is voor hen een gevaar . Maar ze mogen niet te eenzaam worden . Vraag daarom aan vrienden en familie om ze vaak te bellen . Vraag aan het centrum voor woonzorg of videobellen kan . Nodig mensen uit om te komen wuiven aan hun raam . Maak filmpjes en foto's en geef die aan de verzorgers . Zij kunnen die afgeven . Stel aan het centrum voor om zelf een filmpje te maken . Wat gebeurt daar allemaal in het centrum ? Hoe gaat het met de mensen ? Dat zijn dingen die de familie thuis graag weet en ziet . Werk je zelf in zo een centrum ? Verwen deze mensen dan extra .

Pas op : Wat je ook doet , denk altijd aan de regels van de overheid . Hou afstand , was je handen en hoest of nies in de binnenkant van je elleboog .

Bron : Wablief t