Icon Créer jeu Créer jeu

De Romeinse kalender

Compléter

Vul de ontbrekende woorden in

Téléchargez la version papier pour jouer

Âge recommandé: 14 ans
2 fois fait

Créé par

Belgium

Top 10 résultats

  1. 1
    02:22
    temps
    100
    but
Voulez-vous apparaître dans le Top 10 de ce jeu? pour vous identifier.
Créez votre propre jeu gratuite à partir de notre créateur de jeu
Affrontez vos amis pour voir qui obtient le meilleur score dans ce jeu
  1. temps
    but
  1. temps
    but
temps
but
temps
but
game-icon

Completar

De Romeinse kalender

Vul de ontbrekende woorden in

Kjelle Loos
1

12 Julius Martius Caesar Gregoriaanse Pontifex 304 Januarius Augustus Sextilis Januarius maand 10 Janus Quintilis Juliaanse December Februarius astronomische landbouw Gregorius Julius Maximus dag XIII Februarius

De oorspronkelijke Romeinse kalender bestond uit maanden . Het jaar begon in de maand en eindigde in de maand . De wintermaanden telden niet mee in de kalender , waardoor het jaar maar dagen had . Wanneer de oogst begon , startte men het jaar opnieuw .
Tijdens de republiek werden de maanden en aan het eind van het jaar toegevoegd . De lengte van de maanden kwam nog niet overeen met onze maanden . Het kalenderjaar was nog steeds korter dan het jaar . Daarom voegde men om de paar jaren een extra toe . De besliste wanneer er zo een maand werd ingevoegd . In de loop van de tijd ging men als eerste maand beschouwen , omdat de god van een nieuw begin was .
Toch week de kalender veel te sterk af van de astronomische datum . Dit kon voor problemen in de zorgen , omdat men moet weten wanneer men moet zaaien en oogsten . Daarom verandert in 45 v . C . de kalender . Vanaf dan zal het jaar maanden tellen van 30 of 31 dagen . Enkel heeft maar 28 dagen . Om de 4 jaren wordt er aan Februarius een extra toegevoegd .
Na de dood van Julius Caesar en Augustus , krijgen beiden ook een maand naar hen vernoemd . De maand , waarin Julius Caesar was geboren , wordt de maand . De maand wordt omgedoopt tot .
De enige vrij grote verandering die nog is doorgevoerd na Julius Caesar , is door paus , omdat ook de kalender nog afweek . Hij ging per eeuw 1 schrikkeldag afschaffen . Daarom noemen we onze kalender niet de Juliaanse , maar de kalender .