Créer une activité
Jouer Compléter
? Ik lig met alles overhoop tegenwoordig' , zegt ze opeens . ? En het lijkt wel alsof het alleen maar ____________________ wordt . ' Omdat hij niets antwoord gaat ze aarzelend verder .
? Ine is ____________________ . Hanne kan dansen en iedereen is wel ergens goed in . Jij kan mooi accordeon spelen' , voegt ze toe , hoewel ____________________ niet het juiste woord is . ? Maar ik kan helemaal niets speciaals . Ik ben een ____________________ trut , dat heb ik vandaag nog maar eens bewezen . Ik durf niet eens weg te lopen . Ze trekt een paar ____________________ ____________________ grassprietjes uit en draait ze om haar vingers . ? Sinds een paar maanden ben ik gestopt met eten . Ik maakte mezelf wijs dat het wel goed zou komen met me , als ik maar eenmaal zou afvallen , een ____________________ gladde buik zou hebben en van mijn hamsterwangetjes af zou zijn . Maar soms voelt het alsof ik gek zal worden . Je had Hanne moeten zien kijken , daarstraks . Mijn joggingbroek ligt ergens in het kraakpand en mijn haar kan zelfs niet meer als veegborstel dienen . Maar intussen ben ik nog altijd Mo en denk ik nog altijd slecht , over mezelf en over mijn familie , over school ?
Hij neemt een ____________________ slok cola zonder zijn blik van Mo af te wenden en geeft de fles door . Mo heeft nog steeds hoofdpijn . Ze drinkt ook en geeft hem de fles terug .
? Dans je echt niet meer ? ' Ze schudt haar hoofd . ? Ik mis het vreselijk . Alsof ik het ____________________ ____________________ ding in mijn leven kwijt ben . De ____________________ lerares had de pik op me . Ze bleef maar zeuren over mijn gewicht . Dat zelfs een ____________________ mannelijke partner me nooit in de lucht zou krijgen . Dat ik mijn bewegingen niet afwerkte . Ze had gelijk ook , ik ben te verstrooid . En dan vergeleek ze me met Hanne . Ik begin me de ____________________ schaduw van Hanne te voelen . Zo heeft dansen niet veel zin . Dat drukt het trouwens helemaal uit : ik ben altijd iemands schaduw . En niemand ziet me , behalve als ik weer de ____________________ ben van de klas . Dan ben ik goed genoeg om uit te lachen .