Créer une activité
Jouer Relier
1. oxiderende stof
2. irriterende stof
3. ontplofbare stof

vb. geconcentreerde reinigingsmiddelen waaronder vaatwasmachinetabletten, chloorbleekmiddel en speciale ontkalkers (bijvoorbeeld voor de badkamer).

product kan exploderen als er een ontstekingsbron bij komt. dit zijn producten voor de professionele markt.

preventie: oververwarming vermijden en afschermen tegen zonnestralen, t.e.m. in de wagen! Nooit in de buurt van warmtebronnen plaatsen.

Het product kan bij contact met andere (brandbare) stoffen heftig reageren en ervoor zorgen dat die stoffen gaan branden. Dit zijn proiducten voor de professionele markt die je niet in de super- of bouwmarkt zal tegenkomen.

vb. gassen zoals waterstof, acetyleen, propaan, butaan, LPG.

preventie: in goed verluchte ruimte bewaren. Nooit gebruiken in de buurt van hittepunten, hete oppervlakken, gloeiende gensters of open vlam. niet samen met verbrandingsbevorderende ontvlambare stoffen opslaan.

vb. peroxiden, chloraten en sterke salpeterzuren

Het gezondheidsgevaar van deze stoffen is minder ernstig. Sommige producten leveren bij opname via de mond of de huid en bij inademing irritatie op. Sommige producten kunnen schadelijk zijn.

preventie: voorzichtig uitgieten of uitstrooien. Bewaren in goed afgesloten bussen. Na gebruik goede hygiëne noodzakelijk, grondig wassen van handen en gelaat.