Relier Pairs સત્સંગ દીક્ષા શ્લોક ક્વિઝ -1 થી 10Version en ligne ચાલો આજે જાણીએ કે એ શ્લોકમાંથી આપને કેટલું યાદ રહ્યું? par Know My Guru 1 सर्वेभ्यः परमां / સર્વેભ્યઃ પરમાં / Sarvebhyah paramām 2 साक्षाद् / સાક્ષાદ્ / sākṣhād 3 स्वामिनारायणः / સ્વામિનારાયણઃ / Swāminārāyaṇah 4 आनन्दं / આનન્દં / ānandam अक्षरपुरुषोत्तमः / અક્ષરપુરુષોત્તમઃ / Akṣhara-Puruṣhottamah । शान्तिम् / શાન્તિમ્ / shāntim सुखमर्पयेत् / સુખમર્પયેત્ / sukham arpayet ॥1॥ साक्षाद् / સાક્ષાદ્ / sākṣhād 1 मुक्तेर्न /મુક્તેર્ન mukter 2 दुर्लभो / દુર્લભો / Durlabho 3 वारंवारं / વારંવારં / vāram-vāram 4 देहोऽयं / દેહોઽયં / Deho’yam नश्वरश्चाऽयं / નશ્વરશ્ચાઽયં / nashvarash-chā’yam न लभ्यते / ન લભ્યતે/ na labhyate साधनं / સાધનં / sādhanam भोगमात्रसाधनम् / ભોગમાત્રસાધનમ્ / bhoga-mātra-sādhanam 1 नैव स परमं / નૈવ સ પરમં / Naiva sa paramam 2 अस्य / અસ્ય/ asya 3 लौकिको / લૌકિકો / Laukiko मनुष्यजन्मनः/ મનુષ્યજન્મનઃ / manuṣhya-janmanaha लक्ष्यम् / લક્ષ્યમ્ / lakṣhyam व्यवहारस्तु / વ્યવહારસ્તુ / vyavahāras-tu 1 कर्तुं भगवतो / કર્તું ભગવતો / Kartum Bhagavato 2 नाशाय / નાશાય / Nāshāya 3 अस्य देहस्य / અસ્ય દેહસ્ય / asya dehasya भक्तिम् / ભક્તિમ્ / bhaktim सर्वदोषाणां ब्रह्मस्थितेरवाप्तये / સર્વદોષાણાં બ્રહ્મસ્થિતેરવાપ્તયે / sarva-doṣhāṇām brahma-sthiter avāptaye लम्भनम् / લમ્ભનમ્/ lambhanam 1 सर्वमिदं हि सत्सङ्गाल्लभ्यते / સર્વમિદં હિ સત્સઙ્ગાલ્લભ્યતે / Sarvam idam hi satsangāl-labhyate 2 अतः सदैव / અતઃ સદૈવ / Atah sadaiva 3 करणीयो / કરણીયો / karaṇīyo सत्सङ्गः / સત્સઙ્ગઃ / satsangah मुमुक्षुभिः / મુમુક્ષુભિઃ / mumukṣhubhihi निश्चितं जनैः / નિશ્ચિતં જનૈઃ / nishchitam janaihi 1 स्वामिनारायणेनेह / સ્વામિનારાયણેનેહ / Swāminārāyaṇeneha 2 सत्सङ्गः / સત્સઙ્ગઃ / Satsangah 3 दिव्योऽयं / દિવ્યોઽયં / divyo’yam साक्षादेवाऽवतीर्य च / સાક્ષાદેવાઽવતીર્ય ચ / sākṣhād evā’vatīrya cha स्थापितस्तस्माद् / સ્થાપિતસ્તસ્માદ્ / sthāpitas-tasmād परब्रह्मणा / પરબ્રહ્મણા / parabrahmaṇā 1 सत्सङ्गस्याऽस्य / સત્સઙ્ગસ્યાઽસ્ય / Satsangasyā’sya 2 शास्त्रं सत्सङ्गदीक्षेति / શાસ્ત્રં સત્સઙ્ગદીક્ષેતિ / Shāstram Satsanga-Dīkṣheti 3 मुमुक्षूणां / મુમુક્ષૂણાં / mumukṣhūṇām भवेदिति / ભવેદિતિ / bhaved iti विज्ञानं / વિજ્ઞાનં / vignānam शुभाऽऽशयाद् विरच्यते / શુભાઽઽશયાદ્ વિરચ્યતે / shubhā’shayād virachyate 1 सत्यस्य स्वात्मनः / સત્યસ્ય સ્વાત્મનઃ / Satyasya svātmanah 2 सत्यस्य च गुरोः सङ्गः / સત્યસ્ય ચ ગુરોઃ / Satyasya cha guroh sangah सत्यस्य परमात्मनः / સત્યસ્ય પરમાત્મનઃ / satyasya Paramātmanah सच्छास्त्राणां तथैव च / સચ્છાસ્ત્રાણાં તથૈવ ચ/ sach-chhāstrāṇām tathaiva cha 1 विज्ञातव्यमिदं / વિજ્ઞાતવ્યમિદં / Vignātavyam idam 2 कुर्वन्नेवंविधं / કુર્વન્નેવંવિધં / Kurvan-nevam vidham 3 सत्सङ्गस्य / સત્સઙ્ગસ્ય / satsangasya 4 सत्सङ्गं / સત્સઙ્ગં / satsangam हि लक्षणम् / હિ લક્ષણમ્ / hi lakṣhaṇam दिव्यं / દિવ્યં / divyam सत्यं / સત્યં / satyam स्यात् सुखी जनः / સ્યાત્ સુખી જનઃ / syāt sukhī janaha 1 निष्ठा / નિષ્ઠા/ niṣhṭhā vratam 2 सम्यक् / સમ્યક્ / Samyak 3 दीक्षेति दृढसङ्कल्पः / દીક્ષેતિ દૃઢસઙ્કલ્પઃ / Dīkṣheti dṛuḍha-sankalpah व्रतं दृढाश्रयः / વ્રતં દૃઢાશ્રયઃ/ vratam dṛuḍhāshrayaha सश्रद्धं निश्चयोऽचलः / સશ્રદ્ધં નિશ્ચયોઽચલઃ /sa-shraddham nishchayo’chalaha समर्पणं प्रीत्या / સમર્પણં પ્રીત્યા / samarpaṇam prītyā