Icon Créer jeu Créer jeu

pronom cod/coi

Compléter

l'usage du pronom COD ou COI

Téléchargez la version papier pour jouer

Âge recommandé: 15 ans
0 fois fait

Créé par

Belgium

Top 10 résultats

Il n'y a toujours pas de résultats pour ce jeu. Soyez le premier à apparaître dans le classement! pour vous identifier.
Créez votre propre jeu gratuite à partir de notre créateur de jeu
Affrontez vos amis pour voir qui obtient le meilleur score dans ce jeu

Top Jeux

  1. temps
    but
  1. temps
    but
temps
but
temps
but
game-icon

Completar

pronom cod/coi

l'usage du pronom COD ou COI

Gauthier Mervillie
1

aardoppervlak coördinatensysteem lengtegraden noordpool Greenwich meridiaan Griekse Alexandrië Oud zuidpool Eratosthenes nulmeridianen

Een is een denkbeeldige lijn over het , haaks op de evenaar , tussen en . Het aantal meridianen is oneindig groot , maar slechts eentje daarvan is de nulmeridiaan en elk geografisch heeft een nullijn nodig . Naar het noorden en zuiden telt men in breedtegraden , vanaf de evenaar , naar het oosten en westen in , vanaf de nulmeridiaan . Met deze twee eenheden ( plus eventueel de hoogte ) kan elke plaats op aarde éénduidig worden aangegeven in een stelsel van geografische coördinaten .

In de loop der eeuwen zijn er meerdere , soms zelfs gelijktijdig , in gebruik geweest . De - astronoom en geograaf ( derde eeuw v . Chr . ) heeft zich als eerste bezig gehouden met het berekenen van geografische lengte en breedte en hij hanteerde daarvoor een nullijn door . Daarna hebben vele cartografen en astronomen , maar ook politici , vorsten en andere belanghebbenden , gemeend er één te moeten aanwijzen . Het belang ( of niet ) van een specifieke nulmeridiaan is gelegen in de mate waarin hij gebruikt en geaccepteerd wordt . Aangezien het daarbij gaat om plaatsbepaling op de hele aarde is internationale ondersteuning doorslaggevend gebleken . Vanaf midden negentiende eeuw heeft men zich ingespannen voor het hanteren van een wereldstandaard en voor die rol werd niet lang daarna de meridiaan van aangewezen .

De meridianen die als nulmeridiaan fungeerden , worden in het Nederlands doorgaans niet met die term aangeduid , maar met de constructie meridiaan van ( Plaatsnaam ) . Bij wetenschappelijke en technische systemen wordt heden ten dage de term " referentiemeridiaan " gebruikt .