Créer une activité

PRÓBA FELADATSOR - Káposztásmegyer sétaállomások 2.

Egy képzeletbeli reklámot olvashattok az interneten a káposztásmegyeri éves programokról. Sajnos a számítógép automatikus javítása kitörölt a szövegből néhány szót. Pótoljátok a hiányzó elemeket!

KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAINK
A lakótelep az egész évet átfogó időszakos és visszatérő programok befogadóhelye. Két legnagyobb rendezvénye tavasszal és augusztus végén került megrendezésre a kezdetektől, mikor az ÁMK gyereknapot tartott, illetve az iskola tanévnyitóját kulturális eseményekkel bővítette. Utóbbi kapta a Káposztásmegyeri Nap elnevezést, mely a településrészi önkormányzat szervezésével Káposztásmegyeri Kölyökkavalkáddá alakult át. Később a tavaszi-kora nyári időre tették a Káposztásmegyeri Napot, mely élőzenés koncertekkel, Óceán TV-s road-show-val, tűzijátékkal, lézer-show-val, ügyességi játékokkal és szervezetek bemutatósátraival színesítette a ,,káposztásiak” és az érdeklődők napjait. A 2000-es években formálódott át ismét a programkínálat. A sportlehetőség megjelenésével létrejött a Káposztásmegyeri- (később Újpesti) Futó- (és Kerékpáros) Fesztivál, mely volt, hogy a 3000 fő versenynevezést is meghaladta. A szeptemberi Egészség- és Sportnappal kiegészülve egy évben kétszer ad helyet a fesztiválnak a Kósa Pál (egykori Andrásfi Gyula) sétány területe. Az augusztus végi helyi programok az Újpesti Városnapokkal egy időben voltak megrendezve 2007-ig. Vándorcirkusz-társulatok szintén visszatérő vendégei a városrésznek. 1991-ben gokart-versenyt is tartottak Káposztásmegyeren. 2019 óta pedig hagyományteremtő jelleggel civil kezdeményezésre létrehívták a ,,Karácsony Káposztáson” nevezetű adventi programot a Farkaserdő utcai agoradomb környékén.
4 általános iskola proba környezetismeret Âge recommandé: 9 ans
0 fois fait

Créé par

Top 10 résultats

Il n'y a toujours pas de résultats pour cette activité. Soyez le premier à apparaître dans le classement! Connectez-vous pour vous identifier.
Créez votre propre activité gratuite à partir de notre créateur d'activité
Affrontez vos amis pour voir qui obtient le meilleur score dans cette activité

0 Commentaires

Connectez-vous pour écrire un commentaire.
  1. temps
    but
  1. temps
    but
temps
but
temps
but