Créer une activité
Jouer Compléter
Els orígens de la ciutat de Lleida es remunten a l'època ibèrica . ____________________ era la capital de la tribu dels ____________________ . El nom llatí de la ciutat és ____________________ . Entre les gestes històriques podem esmentar la revolta ____________________ i ____________________ contra els romans , a finals del segle ____________________ aC , que acabà amb la mort dels dos caps indígenes .
Les restes romanes més antigues són de finals del segle ____________________ aC , però la ciutat va ser fundada , probablement , a l'inici del segle ____________________ aC . ____________________ li atorgà el títol de ____________________ i va ser monumentalitzada .
Gaudia d'un emplaçament estratègic , situada damunt d'un turó a la vora del riu ____________________ , el Segre . Pertanyia al districte judicial de ____________________ ( l'actual Saragossa ) , i constituia un lloc de pas i un nucli de connexió entre la costa i l'interior de la península .
L'any ____________________ aC , en el context de la guerra civil entre ____________________ i ____________________ , Ilerda fou escollida pels lloctinents de Pompeu , ____________________ i ____________________ , com a base d'operacions per a la seva defensa d'Hispània . La ciutat fou assetjada per ____________________ , que en narra els fets en la seva obra 'De bello ciuili' . Després d'uns combats duríssims , els partidaris de Pompeu van acabar rendint - se a Cèsar .