Créer une activité
Jouer Compléter
Bugün nas ? l y ? ld ? zlar Ay' ? n çocuklar ? olarak onun çevresin­de her gece par ? ld ? yorsa , çok eski zamanlarda Güne ? 'in çev­resinde de kendi çocuklar ? ya ? arm ? ? .

Güne ? 'in çok çocu ? u ____________________ ? ? . Hepsi de küçük birer Güne ? olduklar ? ndan , hava çok s ? cak ____________________ ? . Bu yüzden insanlar gün­düzleri kulübelerinden ____________________ ? kamazlar , yiyecek toplayamad ? klar ? için de ____________________ kal ? rlarm ? ? . Herkes çok kederliymi ? .

Bu durumun fark ? nda olan ve insanlara yard ? m ____________________ isteyen Ay , Güne ? 'in yan ? na giderek :

- Güne ? , dostum . Bizim çok çocu ? umuz var ve bu çocuk­lar gerçekten de insanlara sorun yarat ? yorlar . Sen de uygun ____________________ , biz bu çocuklar ? birer birer torbaya koyup suya ____________________ ? m . Bir süre orada kals ? nlar ____________________ ? . Güne ? , bu öneriyi kabul etmi ? .

Ay , kendi çocuklar ? yerine çak ? l ta ? lar ? n ? torbaya doldu­rup Güne ? 'in yan ? na gitmi ? . Torbadakileri Ay' ? n çocuklar ? sanan Güne ? de kendi çocuklar ? n ? toplay ? p torbaya ____________________ ? . Birlikte iki torbay ? ? rma ? ? n serin sular ? na ____________________ ? rakm ? ? lar .

Gece gökyüzünde Ay' ? n par ? ldayan çocuklar ? n ? gören Gü­ne ? , kendisinin aldat ? ld ? ? ? n ? anlam ? ? . " Beni aldatt ? n ! " diye ____________________ ? ? rm ? ? . " Yar ? n ben de gidip çocuklar ? m ? getirece ? im ! " Ertesi gün gidip ? r­maktan çocuklar ? n ? toplamaya ba ? lam ? ? Ama Güne ? 'in çocukla­r ? serin suda yüzmeye o kadar al ? ? m ? ? lar ki ____________________ ? rma ? a veya de­nize atl ? yorlarm ? ? . Güne ? 'in hiçbir çocu ? u gökyüzünde kalmam ? ? .

? ? te sulardaki bal ? klar böyle ortaya ç ? km ? ? lar .