Créer une activité
Jouer Compléter
Uit een ____________________ kun je aflezen hoe een bedrijf is georganiseerd . Wie heeft de leiding , wie voeren het werk uit . Je kunt aflezen hoeveel en welke afdelingen een bedrijf heeft en wie zijn de leidinggevende van de afdelingen .
Welke ondersteunde functie zijn er binnen het bedrijf . Ondersteunde functie kunnen bijvoorbeeld zijn personeelszaken en marketing .



De ____________________ geeft regels om veilig en in gezonde omstandigheden te werken . De ____________________ geeft regels voor werk - en rusttijden . De ____________________ ziet erop toe dat deze wetten worden nageleefd .


Er zijn twee soorten arbeidsovereenkomsten : een individuele en een collectieve arbeidsovereenkomst . Een ____________________ arbeidsovereenkomst is een overeenkomst tussen 1 werknemer en 1 werkgever .

Een ____________________ arbeidsovereenkomst is een overeenkomst tussen organisaties van werknemers en organisaties van werkgevers . Een ____________________ kan door de minister van Sociale zaken algemeen verbindend verklaren . Dat betekent dat de afgesproken ____________________ voor de gehele branche ( bedrijfstak ) gelden .

Er zijn ____________________ arbeidsvoorwaarden , zoals loon pensioenvoorzieningen , vakantiedagen , werktijden en er zijn ____________________ arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld , verlofregelingen , studiemogelijkheden , onkostenvergoeding en een auto van de zaak .