Créer une activité
Jouer Mots Roulette
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Comença per  
A
Inscripció del treballador al Registre de la Seguretat Social, obligatòria per les persones incloses al seu camp d'aplicació i única durant tota la seva vida per tot el sistema, sense perjudici de les altes i les baixes als diferents règims que la integren.
Comença per  
B
Quadre que recull tant les lesions, mutilacions i deformitats de caràcter definitiu, causades per accident laboral o malaltia professional que, sense arribar a constituir una incapacitat permanent, comporten una disminució o alteració de la integritat física del treballador, com les indemnitzacions a un tant alçat que corresponen a cadascuna d'elles.
Comença per  
C
Persona de qui prové el dret que algú té (drethavent o causahavent).
Comença per  
D
Situació protegida d'aquelles persones que, tot i que poden i volen treballar, perden la seva ocupació, o veuen reduïda la seva jornada de treball, i que atribueix un possible dret a prestacions econòmiques, ja sigui com a prestació o com a subsidi.
Comença per  
E
Temps transcorregut des del naixement d'una persona fins un dia determinat que incideix en la inclusió en el camp d'aplicació dels règims del Sistema, així com en el dret a prestacions per incapacitat permanent, jubilació, orfenesa, protecció familiar, etc.
Comença per  
F
(3 paraules)Instruments de previsió voluntària, complementària de las prestacions de la Seguretat Social, pels quals una persona contracta, amb determinades entitats administradores reconegudes, el dret a rebre rendes o capitals de jubilació, supervivència, viduïtat i orfandat mitjançant la capitalització de les aportacions periòdiques realitzades al llarg de la seva vida. Els Fons de Pensions són patrimonis creats amb l'únic objectiu de fer complir els Plans de Pensions, la gestió, la custòdia i el control dels quals es realitzen segons la llei.
Comença per  
G
(2 paraules)Incapacitat permanent que, com a conseqüència de pèrdues anatòmiques o funcionals, requereix l'assistència d'una altra persona per als actes més essencials de la vida, com és vestir-se, desplaçar-se, menjar o anàlegs. Tindrà dret a la pensió per incapacitat permanent aboluta, incrementada en un 50%, per tal que l'invàlid pugui remunerar a la persona que l'atén.
Comença per  
H
(2 paraules)Aquelles hores de treball que es realitzen, amb caràcter voluntari, sobre la durada màxima de la jornada ordinària de treball
Comença per  
I
tipus d'impostos que recauen sobre el consum
Comença per  
J
Pensió vitalícia reconeguda al treballador que, un cop assolida l'edat legal, cessa (o ja havia cessat) l'activitat laboral, havent complit els requisits exigits
Comença per  
K
s'hi va a cantar
Comença per  
L
poden ser permanents no invalidants
Comença per  
M
prestació que només poden rebre les mares
Comença per  
N
Manca de les coses que són necessàries i la manca continuada de les quals pot ocasionar riscos o perills.
Comença per  
O
Els fills que, independentment de la naturalesa legal de la seva filiació, en morir els seus progenitors, el pare i la mare, o un dels dos, tenen dret a la pensió d'orfandat quan reuneixen l'edat i les condicions que es determinen legalment.
Comença per  
P
prestacions econòmiques de meritació periòdica i de durada vitalícia o fins assolir una edat determinada
Comença per  
Q
Quantitat o porció de la base de cotització que han d'aportar els empresaris i els treballadors i que es determina per aplicació d'un tipus o percentatge sobre la base referida.
Comença per  
R
Aplicació d'una llei nova a situacions anteriors a la seva entrada en vigor, per ser més profitosa per a l'interessat.
Comença per  
S
prestacions de meritació periòdica i de durada temporal.
Comença per  
T
Tota persona natural que realitza una activitat pel seu compte o per compte d'altri que determina la seva inclusió en el camp d'aplicació dels règims que composen el sistema de la Seguretat Social.
Comença per  
U
s'ha de solucionar amb rapidesa
Comença per  
V
Estat civil que atorga el dret a prestació de la Seguretat Social en determinades circumstàncies i en la quantitat que correspongui.
Comença per  
W
film de l'oest americà
Comença per  
X
quan plou molt
Comença per  
Y
jove adult d'educació universitària i salari elevat
Comença per  
Z
serveix per fer videotrucades