Créer une activité
Jouer Compléter
Bespreking zorgcasus mijnheer Janssens
Mijnheer janssens is opgenomen op kamer 204 . Hij doet koorts . De student verwittigd de arts .
Mijnheer Janssens neemt de voorgeschreven medicatie liever niet in . Hij wijgert het voorschrift van arts te volgen . Met zo een houding w8 hem geen goede prognose .
Sinds gisteren eet mijnheer Janssens ook minder . Hij zegt de maaltijden van het ziekenhuis niet te lusten . We zullen moeten trachtten hem iets aan te bieden dat hij wel lust . Wanneer de voedingstoestand van mijnheer steeds slechter wordt en hij korts blijft hebben neemt het risico op het ontwikkelen van een doorligwonde immers toe .
Doorligwonden komen wel vaker voor bij geriatriche patiënten . Vooral wanneer de mobiliteit afneemt en algemene toestand achteruit gaat verhoogt het risico . Verpleegkundigen kunnen een belangrijke bijdrage leveren om deze problematiek in te dijken . Het geven van advies over mobiliteit , voeding en hygiëne kunnen hierbij helpen . Het overnemen van zorg door thuisverpleging of andere profesionele zorgverlener kan natuurlijk ook .
Hopelijk word mijnheer Janssens spoedig beter . Indien hij zo afhankelijk blijft zal hij niet terug naar zijn vrouw en zijn huis kunne , maar zal hij naar het rusthuis gaan . De sociaal verpleegkundige heeft hem al op de wachtlijst gezet op meerdere plaatsen .

Noteer de correcties in volgorde van aanwezigheid in de tekst :
Taalfout 1 : ____________________
Taalfout 2 : ____________________
Taalfout 3 : ____________________
Taalfout 4 : ____________________
Taalfout 5 : ____________________
Taalfout 6 : ____________________
Taalfout 7 : ____________________
Taalfout 8 : ____________________
Taalfout 9 : ____________________
Taalfout 10 : ____________________
Taalfou 11 : ____________________