Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Element subjectiu:

Element objectiu:

Element causal:

Element teleològic:

Element formal:

els actes administratius s’han de produir per escrit a través de mitjans electrònics, llevat que la seva naturalesa exigeixi una altra forma més adequada d’expressió i constància. Si es requereix la constància escrita de l’acte, en el cas que s’hagi efectuat de forma verbal, l’ha d’efectuar i signar el titular de l’òrgan inferior o funcionari que la rebi oralment, indicant expressament l’autoritat de la qual procedeix.

perquè un acte estigui vàlidament creat requereix que aquest provingui de l’Administració, i que estigui dictat per un òrgan competent. Al mateix temps el titular ha d’estar legalment vinculat amb aquest òrgan i ha de romandre imparcial, és a dir, tenir parentesc o interès particular en l’assumpte que es tracti.

la finalitat d’aquest element és aconseguir la satisfacció d’un interès públic concret.

fa referència a l’objecte o contingut de l’acte. Pot ser un bé (terreny expropiat, diners), una situació jurídica (excedència, jubilació) o un comportament d’una altra persona jurídica (un altre òrgan administratiu). El contingut ha de ser lícit, possible, determinat o determinable i idoni per aconseguir la finalitat que es persegueix en l’acte. No pot ser mai contrari a l’ordenament jurídic.

hi ha d’haver una justificació o raonaments suficients per a la seva existència. És l’element que justifica en cada cas que l’acte administratiu pugui i hagi de ser dictat per l’Administració.