Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

1985

1992

2007

2002

1950

2001

1997

1986

1957

1951

Els tractats constitutius de la CEE i d’Euratom són signats pels sis. A partir de llavors seran coneguts com “els tractats de Roma”.

Se signa el Tractat de Niça, que modifica el Tractat de la Unió Europea i els Tractats constitutius de les Comunitats Europees.

Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos (els sis), signen el Tractat de París pel qual es crea la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA).

Se signa a Maastricht el Tractat de la Unió Europea pels ministres d’Afers Exteriors i d’Economia dels estats membres. Es crea la Unió Europea, i s’assenten les bases de la unió monetària.

Entrada en vigor de l’euro. Entren en circulació els bitllets i monedes euro en els dotze països membres de la zona euro: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos i Portugal.

Se signa a Schengen l’Acord de Schengen sobre l’eliminació de controls fronterers entre Alemanya, Bèlgica, França, Luxemburg i els Països Baixos. Adhesió d’Espanya a la Unió Europea.

Se signa a Luxemburg i la Haia l’Acta Única Europea per la qual es modifica el Tractat de Roma.

Se signa el Tractat d’Amsterdam, es reformen les institucions de la UE.

Tractat de Lisboa, on es consolida la Unió Europea i les seves institucions, s’impulsa democràticament la UE i s’eleven les competències del Parlament Europeu.

Declaració Schuman. Per mitjà d’un discurs inspirat per Jean Monnet, Robert Schuman proposa a París integrar les indústries del carbó i de l’acer d’Europa occidental.