Créer une activité
Jouer Compléter
De afkorting ICT staat voor Informatie - en ____________________ . De term omvat dus twee gebieden : ____________________ en ____________________ . Met informatietechnologie bedoelen we alles dat te maken heeft met ____________________ en ____________________ . Wanneer we spreken over ____________________ hebben we het over die bepaalde formatietechnologie die te maken heeft met communicatie : dit kan gaan van mobiele telefoons tot internet .

De computer opstarten
Een computer gebruikt elektrische stroom . Controleer dus altijd of de ____________________ in het stopcontact zit , het lijkt belachelijk , maar meermaals zien mensen dit over het hoofd .
De computer is ondertussen al een tijdje bezig met de startprocedure . Er worden enkele belangrijke programma's uitgevoerd .
Een computersysteem bestaat uit ____________________ ( hardware ) en ____________________ ( ____________________ ) om die apparatuur te besturen .
Mogelijks moet je je ____________________ . Dat betekent dat je jezelf kenbaar moet maken door een gebruikersnaam en een ____________________ op te geven in een dialoogvenster dat tijdens het opstarten van Windows verschijnt .

Nadat je ingelogd bent zie je het ____________________ . Wanneer je voor het eerst inlogt in je besturingssysteem , zie je een bureaublad dat bijna volledig leeg is . Op school ( Windows ) zullen wellicht al enkele pictogrammen ( of ____________________ ) te zien zijn , omdat de computer vooraf werd ingesteld .
Het bureaublad dient net zoals bij een echt bureau als ____________________ voor je werk . Wanneer je programma's of mappen opent , verschijnen deze op het bureaublad . Je kunt ook dingen op het bureaublad plaatsen zoals bestanden en mappen , deze kun je ook ____________________ zoals je dat wilt .
De ____________________ bevindt zich onderaan het bureaublad . Hier zie je welke programma's ____________________ zijn en kun je tussen de programma's schakelen ( met taakbalkknoppen ) .
Verder vind je er de knop ____________________ waarmee je programma's , mappen en computerinstellingen kunt openen . Helemaal rechts vind je het ____________________ , met de klok en pictogrammen die de status aangeven van bepaalde programma's en computerinstellingen .

____________________ is een wetenschap die zich bezig houdt met de veiligheid , gezondheid , comfort en doeltreffendheid van gebruiksvoorwerpen en technische systemen .