Créer une activité
Jouer Compléter
Het verhaal wat ik jullie ga vertellen gaat over Elia . Elia was een groot ____________________ van God . God sprak vaak tegen Elia en vertelde hem wat hij moest doen en God ging in alles met Elia mee .
Ook nu sprak God tegen tot Elia . God zei tegen Elia dat hij naar Koning ____________________ moest gaan om aan hem te vertellen dat God weer regen op aarde zou geven . En Elia deed graag wat God van hem vroeg en hij ging op weg naar Samaria waar Koning Achab was .

In Samaria was op dat moment grote hongersnood en er was gebrek aan water want het had er al heel lang niet meer geregend , al een paar jaar niet meer . Koning Achab was niet blij en had een plan , hij riep zijn hofmeester ____________________ en zei tegen Obadja : Ga naar alle bronnen en rivieren in het land , want misschien is er toch ergens gras . Dat was eigenlijk niet zo heel dom bedacht van de Koning , want waar rivieren en bronnen zijn , is misschien nog een beetje water in de grond en daar kan dan misschien toch nog gras groeien . Dit gras moest Obadja gaan zoeken voor de muildieren en de paarden , om ze in leven te houden . Ja dat was een goed plan en Achab bedacht het nog beter , want met z'n tweeën zoeken zou sneller gaan , dus besloot Achab om mee te gaan . Achab ging de ene kant op en Obadja de andere kant .

Maar weet je , Obadja had eigenlijk een geheim . Zal ik jullie eens vertellen wat voor geheim dat was ? Koning Achab had ook een vrouw , haar naam was Koningin ____________________ . Koningin Izebel had een keer gezegd dat alle profeten van de Heer ( dus alle profeten van God ) gedood moesten worden . Ja en Obadja geloofde in God , hij vond dat geen goed idee van Koningin Izebel om de profeten van God te doden , dus was hij slim en verstopte 100 profeten . Zomaar ? . hij vond twee grotten en in elke grot konden er 50 profeten . Hij gaf ze al die tijd te eten en te drinken . Ja dat was wel heel slim van hem , maar ook heel eng , want stel dat de koning en de koningin erachter zouden komen ? Dan was het niet best . Maar gelukkig zorgde God voor Obadja .

Terwijl Obadja onderweg was om gras te zoeken kwam hij Elia tegen . Elia was op weg naar Koning Achab , dat moest van God . Obadja schrok . Hij herkende hem al snel en vroeg : Ben u Elia , mijn heer ? Jazeker zei Elia en je moet maar tegen Koning Achab zeggen dat ik eraan kom . Obadja was hier niet blij mee , want Achab had zolang gezocht naar Elia . Hij had bij alle volken en koninkrijken gevraagd en de mensen moesten zelfs zweren dat ze Elia echt niet gezien hadden . Wat zou Koning Achab wel niet denken als Obadja ineens zou zeggen : Elia komt eraan ? Straks gin hij nog denken dat Obadja hem verstopt had , dan zou Achab hem zeker dood maken . Ja en Obadja dacht nog veel verder over dit alles na , want stel dat hij naar Koning Achab zou gaan en Elia zou ineens verdwenen zijn ? Dat Elia zomaar ineens door de Geest van de Heer werd weggevoerd , dat zou toch ook niet best zijn ? Dan zou Achab ook boos worden .
Obadja vond het maar niks , hij had 100 profeten geholpen te vluchten en dan komt er ineens een profeet die onvindbaar was tevoorschijn , pffft dat was niet best .
Maar Elia bleef volhouden en zei dat hij echt naar Koning Achab zou gaan , vandaag nog ! ! ! !

Vandaag nog ? Nou Obadja had het al door , hij had geen keuze , dus hij ging het toch maar aan de Koning vertellen . Koning Achab besloot om gelijk naar Elia toe te lopen en hij zei tegen Elia : ben jij het ? Jij die Israël in het ongeluk hebt gestort ? Nou dat was ook fraai zeg . Maar Elia zei : Ik heb dat niet gedaan , u en uw koningshuis hebben het gedaan omdat u de Heer de rug toe hebt gekeerd . Wat Elia zei was best even schrikken , hij gaf gewoon de Koning en zijn familie de schuld , maar hij vertelde ook waarom en wat ze fout hadden gedaan . Want weet je ? . Elia had gelijk , ze waren niet de weg van de Here God blijven volgen , ze waren de ____________________ gaan dienen dat is dom . Ze waren gaan bidden tot een beeld . Terwijl God voor hen wou zorgen , keerden ze zich van Hem af , logisch dat alles misging , maar Elia had een plan , God had hem daarin de weg gewezen , Elia zou gaan bewijzen dat er maar één God is , één God die er altijd is , de enige levende God .