Créer une activité
Jouer Compléter
A l'antiga Grècia , filòsofs com ____________________ es preguntaven com era la matèria . Creien que era formada per partícules indivisibles anomenades ____________________ . No va ser fins al principi del segle XIX que J . ____________________ va proposar la primera teoria atòmica amb caràcter científic . Segons Dalton , la matèria és formada per àtoms , que són ____________________ massives ____________________ .
Gairebé un segle mes tard , J . J . ____________________ va demostrar que a l'interior dels àtoms hi ha partícules amb càrrega elèctrica negativa , els ____________________ . Al principi del segle XX , E . ____________________ va confirmar l'existència d'un ____________________ a la part interior de l'àtom , de mida molt petita però amb la major part de la ____________________ , i una regió exterior , fonamentalment ____________________ , anomenada ____________________ , on es troben els electrons girant .
Més tard , gràcies a N . ____________________ i altres científics com A . Sommerfeld , es va acabar de definir l'estructura dels àtoms , amb el descobriment dels ____________________ i els protons i les òrbites estacionàries que recorren els electrons al voltant del nucli en nivells o capes ____________________ determinats .
Nous experiments de principis del segle XX van demostrar que el model d'àtom de Böhr calia ampliar - lo i millorar - lo , així que l'austríac E . ____________________ va proposar un model nou , segons el qual , no es pot conèixer la ____________________ exacta d'un electró : tan sols podem esbrinar la ____________________ que un electró estigui en una regió de l'espai determinada , anomenada ____________________ .