Créer une activité
Jouer Compléter
1 . L'epoca del romànic .
Edificis molt importants contruits de ____________________ , Les cobertes descansaven en ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ i columnes i ____________________ molt gruixuts . Però com que les cobertes pesaven molt , va caldre reforçar l'edifici per evitar que caigués . Per això , els arquitectes romànics utilitzaven murs molt gruixuts , reforçaven l'edifici amb contraforts a l'exterior i reduïen tant el nombre com la mida de les finestres . Aquests trets feien que els edificis mostressin un aspecte molt sòlid i compacte i tinguessin ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ .
2 . L'escultura ròmanica
L'exterior i l'interior dels edificis romànics es decoraven amb ____________________ . A més de decorar , aquestes ____________________ tenien una funció ____________________ i ____________________ . Com que la majoria de persones no sabien llegir ni escriure , les imatges els ensenyaven els personatges i temes de la religió cristiana . Per això es diu que les esglésies romàniques eren ____________________ ____________________ ____________________
3 . La pintura romanica
La majoria dels edificis romànics estaven ____________________ tant a l'exterior com a l'interior . Però les pintures més importants es reservaven per a ____________________ dels temples .

La pintura romànica no era ____________________ . Les figures es representaven de manera ____________________ i en postures ____________________ . Els colors eren ____________________ i el contorn de les figures es perfilava amb una línia ____________________ força gruixuda . A més , alguns personatges es dibuixaven molt més grans que la resta , per destacar - ne la importància .

Es pintaven sobretot temes ____________________ i no hi apareixien paisatges de fons , es buscava sobretot destacar el missatge que comunicaven els personatges .

Els principals tipus de pintura romànica eren :

La pintura ____________________ és la que se situa a les parets , utilitzant la tècnica del ____________________ . Els temes preferits eren el ____________________ i la ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ . La pintura sobre taula utilitzava la tècnica del tremp , barrejant pigments i rovell d'ou , per decorar la part frontal i els retaules de fusta que decoraven els ____________________ . Mostrar imatge
Les miniatures eren ____________________ pintures amb què s'illustraven llibres , com ara bíblies , còdexs i ____________________ .