Créer une activité
Jouer Compléter
La reproducció és una ____________________ dels éssers vius . Als animals , generalment , hi ha reproducció sexual . Alguns exemples de reproducció ____________________ es l'escissió de les estreles de mar o la ____________________ dels armadillos . La formació de bessons en l'especie humana també es pot considerar un cas de ____________________ .

Hi ha dos tipus ____________________ gàmetes , els espermatozoides i els òvuls . ____________________ espermatozoides són les gàmetes masculines , son menuts i lleugers , han de viatjar fins l'òvul i necessiten ____________________ poc , no tenen aliment . ____________________ òvuls són molt grans perquè estan carregats d'aliments per nodrir l'embrió , per tant no es ____________________ moure .

La fecundació és el procés d'unió de ____________________ gàmetes i la formació del zigot . Pot ____________________ externa , si es produeix a ____________________ o interna si es produeix dins del cos de la femella . Fora de l'aigua les gàmetes s'assecarien i es moririen , per tant als animals abans de ____________________ evolucionar als ecosistemes terrestres hagué d'aparèixer la ____________________ interna . Per realitzar la fecundació interna es necessari realitzar la còpula .

El desenvolupament embrionari pot ser ovípar o vivípar . Els animals aquàtics tenen ____________________ ovípar , els ous no tenen la bossa ____________________ amnios i necessiten desenvolupar - se dins de l'aigua . Els rèptils i les aus tenen uns ____________________ amb amnios , que envolta l'embrió amb líquid i es poden desenvolupar fora de l'aigua . Els mamífers tenim un òrgan que permet el desenvolupament protegit dins del cos de la femella , ____________________ l' úter .

L'etapa infantil es una fase de creixement . Els ____________________ i els amfibis tenen un cos infantil anomenat larva i es transformen en adults pel ____________________ de metamorfosi . La resta dels vertebrats tenen desenvolupament directe fins que arriben a la edat adulta , que es caracteritza per que ja ____________________ poden reproduir i completar el cicle vital .