Créer une activité
Jouer Compléter
El Renaixement abarca del segle ____________________ a ____________________ . Per tant és posterior a l'època ____________________ i anterior a l'època ____________________ .

El principal corrent filosòfic que defineix el Renaixement és ____________________ , és a dir , l'interés per conéixer tot el que envolta l'ésser ____________________ : ciència , art , filosofia , etc .

L'invent de la ____________________ va possibilitar la difusió de la ____________________ i de la cultura en general .

Les principals característiques de la música renaixentista són :
1 . S'utilitza sobretot la textura ____________________ , tot i que també és habitual la textura ____________________ .
2 . S'utilitza molt la tècnica compositiva de la ____________________ , és a dir , les veus es van imitant entre elles .
3 . Pel que fa a l'idioma es segueix utilitzant el ____________________ en la música religiosa i les llengües ____________________ en la música profana
4 . El gènere predominant és el vocal i es canta sobre tot " ____________________ ____________________ " .
5 . Sorgeix el gènere instrumental lligat sobretot a les peces de ____________________ .
Entre els principals instruments del Renaixement destaquen : el ____________________ ( antecessor del trombó ) , el ____________________ ( amb el cos arrodonit i el mànec " trencat " , el ____________________ ( antecessor del piano ) , la viola de ____________________ ( de corda fregada , s'aguantava entre les ____________________ ) i la viola de ____________________ ( de corda puntejada )

En la música religiosa trobem : la ____________________ i el ____________________ ( a l'Europa catòlica ) , el ____________________ ( a Alemanya ) i ____________________ ( a Anglaterra ) .

En la música profana podem destacar :
a ) Les ____________________ : les més comunes són la ____________________ , el branle i la gallarda
b ) El ____________________ : que és vocal i propi d'Itàlia .
c ) El ____________________ : a Espanya
d ) La ____________________ : a França
e ) ____________________ : a Catalunya

Entre els principals compositors podem destacar els espanyols : Tomás Luís de ____________________ , Juan del ____________________ i Luís de ____________________ ; el flamenc : Josquins ____________________ i al
compositor d'ensaladas català ____________________ Alberc i Vila .