Créer une activité
Jouer Compléter
El paisatge andorrà es caracteritza per ser un paisatge d'alta ____________________ . En les nostres muntanyes podem trobar diferents ____________________ i animals a diferents altituds . Podem diferenciar fins a 3 estatges de vegetació diferents : el montà , el subalpí i ____________________ .
L'estatge ____________________ és més el baix de tots , entre els 800m i els 1 . 600m aproximadament . A la zona més baixa predominen arbres típics del bosc mediterrani com l'alzina i el ____________________ i segons anem pujant per la muntanya comencem a trobar més abundància de boscos de pi ____________________ . En algunes zones d'aquest estatge apareixen grans prats utilitzats pels ramaders on pastura el bestiar .
L'estatge ____________________ és l'intermedi , entre els 1 . 600m i els 2 . 300m i podem trobar avets i pins . L'arbre que millor s'adapta a les condicions de l'estatge subalpí és el pi ____________________ que forma grans boscos on aguanten el fred i la neu de l'hivern . En aquest estatge també podem trobar l'abarset , un ____________________ de gran importància de les nostres muntanyes amb flors de color rosa molt vistoses
A les zones més altes de les muntanyes trobem l'estatge alpí on predominen els ____________________ d'alta muntanya formats per herbes i plantes amb flors com la ____________________ , un símbol d'Andorra . Les plantes d'aquestes altituds estan preparades per resistir les dures condicions climàtiques dels cims i és difícil trobar zones amb molts arbres formant boscos com a l'estatge subalpí . En aquest estatge també trobem molts dels ____________________ d'Andorra on vieun animals aquàtics com les truites , les granotes o els ____________________ entre d'altres .