Créer une activité
Jouer Compléter
Covid - 19 ? Zelden zoveel gelachen

De vraag naar corona - grappen is tegenwoordig groter dan ____________________ naar wc - papier . Communicatiewetenschapper Mark Boukes en hoogleraar sociologie Giselinde Kuipers zoeken een antwoord op die vraag . Ze verzamelen daarom al een tijdje zo veel mogelijk grappen over de coronacrisis .

Voor diepgaande analyses is het nu nog veel te vroeg , maar toch is er al een patroon in de coronahumor te zien . " De focus evolueert mee met de nabijheid en de ernst van de situatie . Tijdens de eerste weken circuleerden bij ons vooral grappen over besmette of hamsterende Chinezen . ____________________ waren vaak heel grof en racistisch van aard . Toen ook het virus hier opdook , werden de moppen braver . Ze gingen over thuiswerken , hamsteren en leven in quarantaine . "

" In landen die zwaarder getroffen zijn , slaat de toon over in zwartgalligheid . ____________________ is nu bijvoorbeeld het geval in New York . Die donkere vorm van humor is niet gezond . " Bij ons wordt ____________________ nog niet getolereerd . Zo leidde de actie van een Brusselse Delhaize , ____________________ bij twee flesjes Coronabier een flesje Mort Subite aanbood , tot veel verontwaardiging . " In België heeft de coronacrisis het eenheidsgevoel aangewakkerd . ____________________ zien we ook in de humor . De onschuldige moppen bieden een gevoel van troost en saamhorigheid . ____________________ is anders in Roemenië en de Verenigde Staten . In Roemenië zijn de grappen gericht op terugkerende gastarbeiders . In de Verenigde Staten geven ____________________ vooral kritiek op politici . "

Coronagrappen komen vooral vanuit de bevolking . Professionele komieken houden zich rustig , ____________________ heel erg opvalt . " Ze zijn blijkbaar heel bang om de bal mis te slaan en negatieve reacties uit te lokken . " Stand - upcomedians hebben hun genre ook niet mee . " ____________________ draait op hardheid , en daar is nu geen vraag naar . Naarmate onze drang naar eenheid barst , zal daar wel meer vraag naar komen . Als de verdeeldheid groeit , zal ook de humor donkerder worden . "