1
Au rapinyaire que s’alimenta exclusivament de peix. Fa els nius en penya-segats, que poden arribar a tenir una altura de fins a 2 m.
2
És l’únic mamífer terrestre autòcton de Cabrera. Habita el pinar i les coves i és volador.
3
Rèptil del qual existeix una espècie endèmica de les Pitiüses i una altra endèmica de les Gimnèsies (Menorca, Mallorca i Cabrera). A l’arxipèlag de Cabrera n’existeixen 10 subespècies diferents repartides entre totes les illes i illots.
4
Au marina endèmica de les Illes Balears, només cria a l’arxipèlag, tot i que a partir de mitjan estiu inicia la migració cap a l’Atlàntic per tornar cap a finals de tardor. Actualment en perill crític d’extinció.
5
Au rapinyaire que, a Cabrera, cria en penya-segats d’alguns illots i, a la tardor, migra per passar l’hivern a la zona de Madagascar i la costa oriental africana.
6
Mamífer marí present a la Mediterrània. Es reprodueix a terra ferma, està en perill d’extinció i fa dècades que ha desaparegut de les costes balears.
7
Gran cetaci que s’alimenta en aigües molt profundes, com la zona ampliada del Parc Nacional. És l’animal dentat més gran que existeix i s’alimenta, entre d’altres, de calamars gegants.
8
Au de color negre que sol viure al litoral rocós. Busseja per pescar aliment i la podem veure fàcilment damunt les roques amb les ales esteses per eixugar-se les plomes.
9
Rèptil marí que acudeix a les platges a posar els ous. El seu aliment preferit són els grumers o meduses.
10
És l’ocell marí més petit, de color negre. Passa la major part del temps a la mar i només acudeix a la costa durant l’època de reproducció.
11
Peix molt preuat pels pescadors, que pot arribar al metre i mig de grandària, viu a fons rocosos, arrecerat a dins coves on, sovint, és possible veure’ls guaitar.
12
Mol·lusc endèmic de la Mediterrània. És el bivalve més gros que hi habita, ja que pot arribar a fer un metre de llargada, clavat en vertical a l’arena, entre les praderies de posidònia. Actualment està greument amenaçat.
13
Petit peix de colors molt vius que habita a fons rocosos i de posidònia. Presenta un una gran diferència de coloració entre mascles i femelles.
14
Mamífer marí molt social que, sovint, podem veure a les aigües del Parc nedant en grup i fent salts prop de les embarcacions.
15
Ocell de la família dels coloms, amb dues taques blanques al coll. A Cabrera el podem trobar al pinar.