Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Considerada com una de les millors tennistes de la història, ostenta el gens menyspreable palmarès de 39 títols de Gran eslam. Ha aconseguit 23 d'ells en modalitat individual, 14 en dobles femenins (al costat de la seva germana Venus) i 2 en dobles mixtos.

La gesta d’aquesta donava ser doble, ja que no sols va ser la primera dona a jugar en un equip de la NBA (masculí) l'any 1977, sinó l'única a fer-ho en la història del bàsquet. Per això, se'l considera una de les precursores de la competició de les dones en el bàsquet

La tennista coronada com a primera campiona olímpica de la història, es va anar a casa sense medalla d'or. Va ser en els Jocs Olímpics de París l'any 1900, els primers que van admetre participació femenina, i és que les famoses medalles no es van començar a lliurar fins a 1904 en l'edició de St. Louis (els EUA).

La imatge de la primera corredora de marató amb un dorsal, sacsada i empesa per diversos homes per a desqualificar-la de la prova, és una de les icones de la discriminació per raons de gènere en l'esport. Va ocórrer en la Marató de Boston de 1967.

La primera futbolista reconeguda amb una Pilota d'Or en 2018, va voler dedicar-li-ho a totes aquestes nenes que juguen a futbol i que, com ella, moltes vegades asseguin que ningú creï en elles.

L'alemanya ha trencat tots els prejudicis i estereotips en un món tan masculí com és el futbol. Després d'anys com a jugadora i arbitrant en tota mena de competicions d'elit femenines, es va incorporar com la primera àrbitra de la Bundesliga (Primera Divisió d'Alemanya) a l'inici de la temporada 2017-18.

La saltadora d'altura sí que va rebre medalla d'or. En aquest cas la seva gesta va tenir lloc en els Jocs Olímpics de Londres de 1948, passant a la història com la primera atleta afroamericana a aconseguir un títol olímpic, amb una marca de 1,68 metres.

L'alpinista tolosarra, és la primera dona a aconseguir les catorze cimeres dels «ochomiles» (les catorze muntanyes que aconsegueixen més de 8.000 metres d'altitud). La seva gesta li va portar 9 anys, començant amb l'ascens a l'Everest en 2001 i acabant amb el cim del Shisha Pangma en el 2010.

BIBIANA STEINHAUS

CHARLOTTE COOPER

KATHERINE SWITZER

LUSIA HARRIS

ALICE COACHMAN

EDURNE PASABAN

ADA HEGERBERG

SERENA WILLIAMS