Créer une activité
Jouer Compléter
De monohybride kruising is een kruising van ____________________ individuen die in ____________________ kenmerk verschillen .
Mendel vertrok voor dit type kruising van twee erwtenplanten die hij raszuiver noemde . Nu gebruiken we de term ____________________ voor deze term . Wat betekend raszuiver ? Dit betekent dat bij het kruisen van elk van deze erwtenplanten met een identieke plant , de nakomelingen steeds ____________________ zijn aan de ouders .
Mendel kruiste zo bijvoorbeeld erwtenplanten met paarse en witte bloemen ( raszuiver ) . Hieruit ontstond een eerste generatie nakomelingen die de ____________________ kleur hadden .
Hieruit kan afgeleid worden wat het dominant fenotype is : namelijk de ____________________ kleur .
Wat is het genotype van deze planten ? Gebruik de letter " a " .
De erwtenplanten met paarse bloemen hebben de allelen ____________________ ; deze met witte bloemen hebben de allelen ____________________ en de nakomelingen bezitten ____________________ .
Uit dit experiment kan de eerste wet van Mendel afgeleid worden , ook wel de ____________________ genoemd .
Wanneer twee ____________________ ( raszuivere ) individuen die in ____________________ kenmerk van elkaar verschillen met elkaar worden gekruist , zullen de nakomelingen allen hetzelfde ____________________ ( uitzicht ) en hetzelfde ____________________ ( alle allelen ) bezitten .