Créer une activité
Jouer Compléter
Schaamtegevoelens treden op in twee situaties : wanneer je niet voldoet aan de normen die je jezelf oplegt of wanneer je niet voldoet aan de ____________________ en ____________________ die de omgeving van je vraagt .
De mens heeft een behoefte om ? erbij te horen ? . We horen allemaal in een ____________________ of het nu een religieuze of culturele ____________________ is .
Schaamte is dus een ____________________ dat je krijgt wanneer je iets ongepast doet . Wij schamen ons niet zomaar , dit is een manier van ____________________ en ____________________ aan een situatie : je ____________________ jezelf als het ware op ongepast gedrag .
Natuurlijk is het zo dat schaamte ____________________ is : dit wil zeggen dat niet iedereen zich even snel schaamt . Sommigen kunnen ? schaamteloos' omgaan met ongepast gedrag dat ze vertonen , vaak hangt dit af van de ____________________ achtergrond van een persoon .
Ook ____________________ kan hierbij een grote rol spelen , dit speelt zeer zeker een rol bij de vorming van ____________________ en ____________________ als kind en zal dus ook de mate waarin men zich schaamt bepalen .
Het tegenovergestelde van schaamte is ____________________ , dit is gedrag dat overkomt als onbeschaamd en smerig ( bijv . veel schelden ) .