Créer une activité
Jouer Test
1. 
De Ahtna deed ook aan handel in ......, terwijl de andere twee stammen dit niet deden.
A.
goud
B.
brons
C.
koper
2. 
In het .... domein van de samenleving zijn de meeste verschillen te vinden tussen de verschillende stammen.
3. 
Wat is het politieke verschil tussen de Cheyenne en de Ahtna?
A.
De Cheyenne werd ingedeeld in verschillende 'gemeenschappen' die elk een bepaalde rol binnen de stam moesten vervullen en een raad van 44 Chiefs hadden, terwijl de Ahtna dorpjes met verschillende families hadden, met elk een eigen Chief/Tyone.
B.
De Ahtna werd ingedeeld in verschillende 'gemeenschappen' die elk een bepaalde rol binnen de stam moesten vervullen en een raad van 44 Chiefs hadden, terwijl de Cheyenne dorpjes met verschillende families hadden, met elk een eigen Chief/Tyone.
C.
De Cheyenne werd ingedeeld in 2 dorpen die elk een bepaalde rol binnen de stam moesten vervullen en een raad van 43 Chiefs hadden, terwijl de Ahtna grote steden met verschillende families hadden, met elk een eigen koning.
4. 
Elke stam heeft Chiefs en een bepaalde ........, maar het is toch overal anders ingedeeld.
5. 
Wat is het culturele verschil tussen de Ahtna en de Shawnee?
A.
De Ahtna hield religieuze feesten met bevriende stammen om zich te amuseren en de Shawnee vierde feesten voor de zon die elke dag opkomt.
B.
De Ahtna hield religieuze feesten met rivaliserende stammen om hun prestige te tonen en de Shawnee vierde feesten voor de seizoenswisselingen.
C.
De Shawnee hield religieuze feesten met rivaliserende stammen om hun prestige te tonen en de Ahtna vierde feesten voor de seizoenswisselingen.