Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Alle kinderen hebben allemaal dezelfde rechten, om het even wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wat hun ouders doen, welke taal ze spreken, wat hun religie of cultuur is, of ze nu een jongen of een meisje zijn, of ze een handicap hebben, rijk of arm zijn. Met andere woorden: dat geen enkel kind anders mag behandeld worden dan een ander, want elk kind is gelijk.

Kinderen hebben zowel als volwassenen het recht op privacy.

Kinderen hebben het recht te spelen, te rusten en zich te ontspannen en deel te nemen aan culturele en artistieke activiteiten.

Kinderen hebben recht op hun eigen taal, cultuur en godsdienst. Zelfs als deze niet worden gedeeld door de meerderheid van de mensen in het land waar ze leven.

Kinderen hebben recht op onderwijs. Discipline op school moet de waardigheid van kinderen respecteren. Basisonderwijs voor kinderen moet gratis zijn. Kinderen moeten aangemoedigd worden naar school te gaan tot de hoogst mogelijke graad.

Kinderen hebben recht op een naam, en deze moet officieel worden erkend door de regering. Ze hebben ook het recht op een nationaliteit,om toe te behoren tot een bepaald land.

Kinderen hebben recht op een veilige plaats om te wonen. Regeringen die het verdrag ondertekend hebben, moeten de families bijstaan wanneer deze zich dat niet kunnen veroorloven.

Kinderen hebben het recht om te kunnen genieten van de best mogelijke gezondheidszorg die er beschikbaar is.

Regeringen moeten ervoor zorgen dat er goed voor kinderen wordt gezorgd en hen beschermen tegen geweld, misbruik en verwaarlozing door diegene die voor hen zorgt.

De kinderrechten zijn van toepassing op iedereen onder de 18 jaar oud, want vanaf een 18-jarige leeftijd wordt je beschouwd als een volwasssen.

Kinderen hebben het recht op veilig voedzame maaltijden en om veilig water te kunnen drinken om hen zo te helpen gezond te blijven.