Créer une activité
Jouer Compléter
Een meter is een ____________________ - eenheid waarmee de ____________________ ( grootte ) van ____________________ kan omschreven worden .
Een millimeter is een ____________________ - eenheid die een ____________________ ( woord ) van een ____________________ weergeeft .
Een loep is een ____________________ hulpmiddel dat gebruikt wordt om voorwerpen ____________________ tot ____________________ ( cijfers ) keer te ____________________ en waarmee organismen tot enkele ____________________ kunnen bestudeerd worden .
Een binoculair is een ____________________ hulpmiddel dat gebruikt wordt om voorwerpen ____________________ tot ____________________ ( cijfers ) keer te ____________________ en waarmee organismen tot enkele ____________________ kunnen bestudeerd worden .
Een lichtmicroscoop is een ____________________ hulpmiddel dat gebruikt wordt om ____________________ voorwerpen tot ____________________ ( cijfers ) ____________________ te kunnen bestuderen .
Een elektronenmicroscoop is ____________________ hulpmiddel waarbij een ____________________ beschoten wordt met ____________________ en dat gebruikt wordt om voorwerpen tot ____________________ ( cijfers ) ____________________ te kunnen bestuderen .
De classificatie in de biologie is de indeling van de ____________________ wereld in ____________________ volgens hun overeenkomsten en ____________________ .
Het geslacht is de indeling van de ____________________ wereld waarin nauw verwante ____________________ samen worden ingedeeld .
De soort is een groep ____________________ die onderling ____________________ nakomelingen kan voortbrengen .
De binaire nomenclatuur is de ____________________ naam voor de ____________________ naamgeving in de biologische classificatie .
Autotroof is de eigenschap van ____________________ waarbij het organisme zelf zijn ____________________ stoffen kan aanmaken .
Fotosynthese is het biologisch proces waarbij het ____________________ , met behulp van ____________________ , zijn eigen ____________________ stoffen kan aanmaken .
De chloroplast is een andere benaming van de ____________________ en is de structuur van de plant waar de ____________________ in gebeurt .
Heterotroof is een ____________________ van organismen waarbij het organisme ____________________ verbindingen uit de ____________________ moet opnemen en ____________________ om ____________________ te bekomen .
Een organische stof is een complexe chemische ____________________ die uit ____________________ , H en O bestaat .
Prokaryoten zijn organismen die geen ____________________ bezitten en waarbij het ____________________ materiaal los in de ____________________ gelegen is .
Eukaryoten zijn organismen die bestaan uit 1 of meerdere ____________________ en waarbij het ____________________ materiaal in een ____________________ gelegen is .
De kernmembraan is de structuur ( een vlies ) die rond de ____________________ gelegen is .
Celorganellen zijn structuren in de cel die zorgen voor verschillende ____________________ in de cel .
De moneren is een oude indeling van organismen waarin de ____________________ organismen werden ingedeeld .
De protisten is een oude indeling van organismen waarin alle eencellige ____________________ werden ingedeeld .
Het domein is de ____________________ indeling in de levende wereld . Er zijn 3 domeinen : de ____________________ , de bacteriën en de eukaryoten .
Het rijk is de onderverdeling van een ____________________ . Bij het domein van de eukaryoten zijn er 4 rijken : de ____________________ ( eencelligen ) , de ____________________ ( waaronder de paddenstoelen ) , de ____________________ ( die aan fotosynthese doen ) en de ____________________ .
Een celwand is de structuur die bij een ____________________ rond de ____________________ kan gelegen zijn . Bij planten bestaat deze voornamelijk uit ____________________ .
Classificatiecriteria zijn de ____________________ die gebruikt worden om de ____________________ wereld in te delen in de verschillende ____________________ .
De systematiek is de tak van de ____________________ die probeert de ____________________ wereld in te delen en hierbij ook de ____________________ tussen organismen weer te geven . Hierbij tracht men een inzicht te krijgen in het ____________________ en de ____________________ van organismen .
De protozoa is een benaming voor alle ____________________ eencellige ____________________ .
Het plankton is de verzamelnaam voor kleine zwevende ____________________ of larven die als ____________________ dienen voor grotere organismen .
Het fytoplankton is een onderdeel van het ____________________ dat de organismen bevat die aan ____________________ doen .
Een Flagel is een ____________________ waarmee eencelligen zich kunnen ____________________ .
De flagellata zijn de eencellige ____________________ die zich door middel van een ____________________ voortbewegen .
Cilia zijn ____________________ waarmee cellen omgeven kunnen zijn en waarmee ____________________ zich kunnen voortbewegen .
De ciliata zijn de eencellige ____________________ die zich door middel van ____________________ voortbewegen .
Pseudopoten zijn ____________________ , vervormbare uitstulpingen van de cel waarmee ____________________ zich kunnen voortbewegen .
De amoeba zijn de eencellige ____________________ die zich door ____________________ of schijnvoetjes voortbewegen .
De schimmels is een rijk van één - of meercellige ____________________ die een ____________________ met chitine hebben , heterotroof zijn en zich niet zelf kunnen ____________________ .
De dieren is een ____________________ van meercellige eukaryoten die geen ____________________ bezitten , ____________________ zijn en zich meestal zelf kunnen ____________________ .
De planten is een ____________________ van meercellige ____________________ die een ____________________ met cellulose bevatten , zich niet zelf kunnen ____________________ en ____________________ zijn . Ze bevatten chloroplasten .
De archaëbacteriën zijn een domein van ____________________ die ook in ____________________ omstandigheden kunnen overleven .
De eubacteriën zijn een domein van ____________________ die overal voorkomen , die geen ____________________ en een ____________________ met mucopeptide bezitten .