Créer une activité
Jouer Compléter
Ons lichaam telt 3 verschillende ____________________ , namelijk de aders , de slagaders en de ____________________ . Aders worden ook wel de ____________________ bloedvaten genoemd . Men kan ze met het ____________________ oog zien als men bijvoorbeeld naar onze handrug kijkt . Deze aders vervoeren bloed naar het ____________________ toe . Ze hebben een minder ____________________ wand dan slagaders , een ____________________ diameter , waardoor de ____________________ lager is . Ze vervoeren ____________________ bloed . Deze aders bevatten ook ____________________ om het terugstromen van bloed te voorkomen .
Slagaders zijn bloedvaten waarin men de ____________________ kan voelen . Ze hebben een ____________________ , veerkrachtige wand . Ze pompen het ____________________ bloed vanuit het hart naar de verschillende organen en lichaamsdelen .
Haarvaten zijn fijne ____________________ van de slagaders . Je vindt deze terug in elk ____________________ . De wanden van deze haarvaten zijn heel dun en ____________________ , hierdoor kunnen ____________________ en gassen doorheen de wanden dringen om al onze lichaamscellen te bevoorraden . Vervolgens verenigen de haarvaten zich weer tot kleine ____________________ die samenvloeien tot aders . Haarvaten hebben een zeer kleine ____________________ .