Créer une activité
Jouer Compléter
Situatieschets : je bent producent van het ijsjesmerk Ola . Merken zoals Magnum , Cornetto , Vienna ijsstronken , Classic Raketijsjes en Solero maken deel uit van het assortiment van Ola .

De prijs beïnvloedt de gevraagde hoeveelheid naar ijsjes . Een stijging van de prijs zal de gevraagde hoeveelheid ijsjes doen ____________________ . Een daling van de prijs zal de gevraagde hoeveelheid ijsjes doen ____________________ .

Naast de prijs is ook het inkomen een belangrijke factor . Een ____________________ van het inkomen leidt tot een stijging van de gevraagde hoeveelheid ijsjes . Een ____________________ van het inkomen leidt dan tot een daling van de gevraagde hoeveelheid ijsjes .

Ook de voorkeur van een consument heeft invloed op de gevraagde hoeveelheid . Als de voorkeur voor bijvoorbeeld een Magnum van Ola vergroot , zal de gevraagde hoeveelheid ____________________ . Omgekeerd geldt dat wanneer de consument geen voorkeur heeft voor bijvoorbeeld een raketijsje van Ola dan zal de gevraagde hoeveelheid ____________________ .

Als de prijzen van een soortgelijk product van de concurrent - bijvoorbeeld Ijsboerke - stijgen , dan zal de gevraagde hoeveelheid naar ijsjes van Ola ____________________ . Als de prijzen van Ijsboerke dalen , zal de gevraagde hoeveelheid ijsjes van Ola ____________________ .

Tot slot is ook het aantal consumenten erg belangrijk . Als er veel consumenten van Ola ijsjes zijn , dan zal de gevraagde hoeveelheid naar Ola ijsjes ____________________ . Als er weinig consumenten zijn van Ola ijsjes dan , dan zal de gevraagde hoeveelheid ____________________ .