Créer une activité
Jouer Mots Roulette
A
B
C
D
E
F
G
H
I
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Empieza por  
A
Absència o interrupció del desenvolupament d'un teixit o d'un òrgan. Ex: llavi leporí.
Empieza por  
B
Lesió elevada, plena de líquid semblant a l’aigua o la mel. Major de 0,5cm
Empieza por  
C
Fissura petita produïda a l'epidermis i a la part superficial de la derma.
Empieza por  
D
produïda per factors externs (exposició al vent, fred, calefacció, sabons amb pH molt alcalí...) és superficial, pot recuperar-se amb tractaments estètics adequats. La pell seca apareix amb aspecte mate, és propensa a la descamació i envermellirà fàcilment.
Empieza por  
E
zona de la pell envermellida, lleugerament inflamada que evoluciona amb aparició de petites vesícules, posterior exsudació d’aquestes i després l’aparició de crostes i escates. La lesió s’acompanya de prurit.
Empieza por  
F
úmul del pus en la hipodermis o teixit cel·lular subcutani.
Contiene la  
G
Empieza por  
H
protuberàncies molt petites que apareixen gairebé sempre en l’angle interior de les parpelles (més a l’inferior) en dones amb pell flàccida i arrugues precoces.
Empieza por  
I
Factors inherents a la persona que poden causar alteracions. Dieta, desequilibris hormonals,...
Empieza por  
L
Màcules llises, de color marró clar, de diàmetre màxim de 2cm. Són sobrecàrregues de melanina que poden tenir origen congènit i apareixen des de la infància, o poden ser provocats per exposicions solars cròniques o per l’envelliment.
Empieza por  
M
Lesió de la pell consistent en taques pigmentàries, ben delimitades, de contorns irregulars, localitzades gairebé exclusivament a la cara.
Empieza por  
N
Lesió elevada sobre la superfície cutània. Consistència sòlida. Grandària més gran que un pèsol. La lesió es localitza en la unió dermo-epidèrmica.
Empieza por  
P
Lesió elemental de la pell en forma de petita elevació sòlida i circumscrita, de tipus eruptiu, que desapareix sense deixar marca. Grandària menor a un pèsol.
Empieza por  
Q
Cúmul líquid o semisòlid (greix). Delimitat per una membrana. Sense sortida a l’exterior.
Empieza por  
R
alteració de la pell de caràcter crònic, amb envermellit com a signe principal. Pot tenir diferents graus de gravetat, poden aparèixer telangièctasi al nas i també pàpules i pústules.
Empieza por  
S
producció excessiva de sèu, modificat en la seva composició. La pell és més gruixuda, de color gris o groc degut a un estrat corni més opac.
Empieza por  
T
taques que apareixen en processos d’envelliment.
Empieza por  
U
zones de la pell endurides i engreixades excessivament en l’estrat corni. Extensió variable i gruix variable fins molts mil·límetres. Es produeixen per fregaments continus.
Empieza por  
V