Créer une activité
Jouer Compléter
Om de ____________________ aan te passen , probeert de ____________________ de studenten hen manier van leren te ondersteunen . Dit gebeurt met een capabele aanpak door te focussen op het professioneel ontwikkelen d . m . v . de leerinhouden aan te passen aan de ____________________ van de leerling . Ze gaan lopende ____________________ introduceren waardoor leerlingen gericht kunnen oefenen op datgene waarin ze tekortschieten .
Bij ____________________ en succescriteria te leren aan de leerlingen kunnen ze een ____________________ voor hun eigen leren ontwikkelen . Ze hebben hierbij nood om te ____________________ wat ze precies gaan leren , hoe ze kunnen herkennen wanneer ze succesvol zijn in dit aanleren en uiteraard de waarom vraag .
Bij effective questioning proberen de leerkrachten een klascultuur te ____________________ die effectieve vraagstelling centraal zet . Leerkrachten focussen op een positief klasklimaat , waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om risico's te nemen . Durft de leerling een vraag te stellen zonder zich af te vragen of de rest van de klas hem / haar gaat uitlachen ? Is het OK om een fout antwoord te geven ? Alle input van de leerlingen moet ____________________ worden en het is belangrijk voor zowel leerlingen als leerkrachten te beseffen dat het normaal is om ____________________ te maken wanneer je iets aan het leren bent . Een klascultuur creëren waarin er ____________________ wordt geboden zowel tussen leerkracht - leerling als leerlingen onder elkaar . Dit zorgt er dan weer voor dat het klasklimaat verbeterd waardoor leerlingen uiteindelijk ook meer ____________________ durven geven . De klemtoon leggen op het ____________________ in tegenstelling tot het ____________________ , wat ervoor zorgt dat de leerlingen ____________________ in zichzelf geloven en dat ze ook ____________________ kunnen zijn op hetgeen wat wel lukt in tegenstelling tot de oefeningen die nu misschien nog even niet lukken .
Formatieve feedback is de aanwezigheid van meer en meer feedback bij het tussentijdse proces , hoe meer tussentijdse feedback van punt tot punt , hoe meer ____________________ attributen er worden ontwikkeld . Bij formatieve feedback draait het rond specifieke kwaliteiten van zijn of haar werk met het advies hoe of wat hij / zij kan doen om te verbeteren . Het draait om het vermijden van het vergelijken met andere studenten . Formatieve feedback slaat dus op het schetsen van het punt waar de leerling nu is , het doel dat ze willen bereiken en advies geven over hoe ze deze punten kunnen overbruggen .
Tot slot moeten de leerlingen zelf reflecteren over hun eigen leerproces . Door het zelf reflecteren over hun eigen leerproces kunnen leerlingen gewaarworden hoe hun leren zich ____________________ en kunnen ze ook hun eigen sterke en zwakkere punten identificeren en het belangrijkste , de plekken waar ze zich nog kunnen ontwikkelen . Zo zijn leerlingen ook steeds meer gefocust en gemotiveerd in het werken . Het heeft weinig nut om als leerkracht te weten waar de stappen kunnen gemaakt worden voor de leerlingen , het is veel nuttiger wanneer de leerlingen zelf die ____________________ kunnen nemen . Het gaat dus om een gedeelde ____________________ hier .