Créer une activité
Jouer Compléter
Wanneer je in een ____________________ komt , kun je deze best op eenzelfde manier aanpakken , ook al is elke situatie anders . Zo kun je de situatie goed inschatten en op een gepaste manier hulp verlenen .
De belangrijkste stap is zorgen voor je ____________________ ____________________ , deze voorop stellen . Zet nooit je eigen veiligheid op het spel .
Naast je eigen veiligheid , is ook de veiligheid van de ____________________ en de ____________________ van belang .
Nadat je gezorgd hebt voor je eigen veiligheid , veiligheid van slachtoffer en omstaanders , ga je kort na wat er mis is met het slachtoffer . Ga na of het slachtoffer in ____________________ verkeert , door het ____________________ en de ____________________ te controleren .
Indien slachtoffer reageert , is deze ____________________ . Laat het slachtoffer liggen in die positie en raadpleeg ____________________ ____________________ .
Indien slachtoffer niet reageert , is deze ____________________ . Hierbij roep je hulp , draai je slachtoffer op de rug , open je de ____________________ en ga je ____________________ controleren .
De ademhaling vrijmaken doe je door de ____________________ toe te passen .
Eens de luchtweg vrij is , kun je door te ____________________ of de borstkas op en neer gaat , te ____________________ naar ademhalingsgeluiden en te ____________________ of er luchtstroom is , weten of de ademhaling normaal is .
Indien het bewusteloze slachtoffer normaal ademt , leg je hem in ____________________ ____________________ en alarmeer je de 112 .
Indien het bewusteloze slachtoffer niet ademt , alarmeer je de ____________________ en start je de ____________________ .