Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

De liefde van Jezus De liefde van Jezus zou je in het Grieks kunnen omschrijven als ‘agapè’. Jezus gaf liefde zonder iets terug te verwachten. Zijn liefde was voor iedereen bestemd, want in zijn ogen was iedereen een naaste. Jezus ging daar ook heel ver in. Zelfs je vijanden moet je beminnen, zei hij. Zo deelde hij bij zijn afscheidsmaal met zijn vrienden zelfs het brood met Judas, ook al wist Hij dat die Hem enkele momenten later zou verraden.

Bij de campagne van Caritas International worden vaak beelden gebruikt van kleine kinderen die honger lijden, of samen met de ouders op de vlucht zijn. De beelden kinderen hebben een grotere impact op de donors voor dit goede doel.

Een oosters verhaal: De koning zat in de hal toen iemand een kalf wegleidde. De koning vroeg: ‘Waarheen gaat het kalf?’ De man antwoordde: ‘Ik ben van plan met het bloed van het kalf de nieuwe klok in te wijden.’ De koning zei: ‘Laat het vrij. Ik kan niet aanzien hoe het siddert van de angst.’ De man antwoordde: ‘Moet het inwijden van een nieuwe klok met vers bloed dan afgeschaft worden?’ Waarop de koning zei: ‘In geen geval! Vervang het door een lam.’

De tsunami Op kerstdag 2004 deed zich in de Indische oceaan een zeebeving voor. Kort daarop overspoelde een zes meter hoge golf de kusten van Thailand, Indonesië en Sri Lanka. Toen de zee terugrolde, bleven honderdduizenden mensen dood achter. De meesten onder hen waren lokale inwoners. Maar bij ons werd het nieuws vooral beheerst door de vermiste en dode landgenoten die hun kerstvakantie doorbrachten op de populaire, Thaïse reisbestemmingen Phuket en Kao Lak.

Ware solidariteit sluit niemand uit.

Solidariteit met wie klein en kwetsbaar is.

Solidariteit met wie op ons gelijkt.

Solidariteit met wie zichtbaar is.