Créer une activité
Jouer Compléter
Het Openbaar Centrum voor ____________________ ____________________ , beter bekend als OCMW is een onderdeel van het residuaire stelsel van de RSZ . Dit wil zeggen dat zij mensen proberen bereiken die uit de boot vallen omdat ze geen werknemer , ambtenaar of zelfstandige zijn . Hun voornaamste taak is het welzijn bij de burger te garanderen . Dit doen ze onder meer door een leefloon te voorzien , maar ook te helpen bij het zoeken naar een woning of een ____________________ . Dit laatste onderdeel wordt het snelst vergeten , maar is het belangrijkst om mensen terug deel te laten worden van de maatschappij . Ook ( ex - ) verslaafden helpt het OCMW aan werk . Hiervoor werken ze samen met verschillende bedrijven uit de buurt . De laatste tak van het OCMW is een netwerk voor senioren . Zij voorzien ze niet in een leefloon , omdat zij kunnen terugvallen op hun ____________________ . Wel helpen ze zoeken naar een nieuwe woonst , als het thuis niet meer haalbaar is . Het OCMW beheert hierbij een groot aantal dagopvang - en ____________________ - centra voor ouderen . Ook via de lokale dienstencentra kan men het netwerk voor senioren van het OCMW bereiken . Daar organiseren ze kaartnamiddagen en activiteiten , maar ook diensten zoals haarverzorging , manicure of een gezellige maaltijd .
Het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeits ____________________ of RIZIV is de eerste schakel tussen de RSZ en de verzekeraars . Zij hebben zelf weinig tot geen contact met de patiënten , vrij vertaald , je kan niet zomaar binnenwandelen in het RIZIV met jouw vragen , daarvoor zijn er de ziekenfondsen . Hun missie is wel tweeledig . Ze maken dat iedereen toegang heeft tot ____________________ van geneeskundige zorg en maken dat elke werknemer of zelfstandige kan genieten van een ____________________ bij ziekte , invaliditeit of zwangerschap .
De ____________________ voor ziekte - en invaliditeitsuitkeringen of HZIV is de schakel tussen het RIZIV en de verzekeraars . Iedereen kan bij het HZIV of hun ziekenfonds terecht voor vragen . Doordat het HZIV enkel de verplichte verzekeringen aanbiedt , is hun dienst ____________________ . Bij mutualiteiten ( of ziekenfondsen ) dient men wel lidgeld te betalen . Zij voorzien dan ook in extra diensten . Deze ziekenfondsen hebben als voornaamste taak dezelfde als het RIZIV , namelijk maken dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve geneeskunde en hierbij helpen met de terugbetaling . Anderzijds voorzien ze een vervanginkomen bij ziekte of invaliditeit . Ook ouderschapsverlof en zwangerschapsverlof worden door hen geregeld .