Créer une activité
Jouer Memory

Möbiuspijlen of.. Een product met dit teken kan worden gerecycleerd. Wanneer het teken in combinatie met het woord 'gerecycleerd' erop staat wilt het zeggen dat het gerecycleerd materiaal bevat.

Het Biogarantielabel garandeert dat het product biologisch geteeld is (voeding, drank): zonder pesticiden, zonder chemische meststoffen, ...

Het Europees ecolabel: Dit label duidt, in alle landen van de Europese Unie, de producten aan die het milieu gedurende hun volledige levenscyclus minder schade berokkenen.

Dit teken duidt aan uit welk soort plastic het materiaal is gemaakt. Het cijfer in de picto verwijst naar de plasticsoort. bv cijfer 1 is PET.

Het product met dit teken is vrijgesteld van ecotaks. Maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat het milieuvriendelijk is. De vrijstelling is bekomen doordat de producent zich ertoe verbonden heet producten te recycleren.

Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat het bedrijf dat het product op de markt brengt, lid is van Fost Plus en daardoor een bijdrage levert aan de selectieve inzameling, sortering en recyclage van de verpakkingen. Het betekent niet dat de verpakking automatisch selectief zal worden ingezameld en gerecycleerd. Het Groene Punt-logo is dus geen sorteerlogo.

Statiegeld: dit betekent dat je de lege verpakkingen terug naar de winkel mag brengen, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Het geld dat je voor de verpakking heb betaald, krijg je terug.

Het product met dit teken is onderworpen aan ecotaks bv batterijen.

De Tidy Man dateert uit de jaren '60 en dient om ons aan te zetten het afval niet op straat te smijten. Het pictogram geeft geen enkel meerwaarde aan het product, het wijst er enkel op dat afval in de vuilnis bak hoort.