Créer une activité
Jouer Compléter
Vermout is een versterkte , gearomatiseerde wijn die met ____________________ en ____________________ op smaak is gebracht . Het heeft een alcoholpercentage tussen de 15° en ____________________ ° .
Vermout komt van het Duitse woord ? wermut' wat ____________________ betekent . Al van oudsher worden dranken met alsem gebruikt als medicijn . Alsem smaakt zeer ____________________ en daarom werden er kruiden en ____________________ aan toegevoegd .
De bakermat van vermout zoals we die kennen is te vinden in het ____________________ Piemonte en de ____________________ Savoie .
Vermout bevat 75% ____________________ . Hieraan wordt alcohol en eventueel ____________________ toegevoegd die de basiswijn versterkt . Voor rode vermout wordt ____________________ toegevoegd . Dit is de enige toegestane ____________________ die gebruikt mag worden . Vervolgens worden er heel wat kruiden toegevoegd tot de smaak is opgenomen door de wijn .
Vermout kan opgedeeld worden in rode , witte , ____________________ en rosé vermout .
Puur wordt vermout in een tulpvormig of ____________________ - glas geserveerd .
Net als andere wijnen , zal een vermout direct na opening beginnen te ____________________ . Hoe ____________________ het alcoholpercentage , hoe kwetsbaarder de drank . De meer verfijnde aroma's zullen al binnen enkele uren vervliegen , maar de ____________________ zorgt ervoor dat het nog weken kan duren voor de vermout écht ondrinkbaar wordt . Dus kun je na opening de vermout gekoeld nog een ____________________ bewaren .