Créer une activité
Jouer Compléter
Een bedbad is een ____________________ in het bed . Dit is nodig bij mensen die niet in staat zijn om op een stoel te blijven zitten om gewassen te worden aan de wasbak .

Aandachtspunten zijn de ____________________ en ____________________ van de zorgvrager en het proper werken .
Om het bed niet onnodig nat te maken tijdens het wassen , wordt steeds een handdoek onder het te wassen lichaamsdeel geplaatst .
Om te vermijden dat een reeds gewassen en gedroogd lichaamsdeel opnieuw nat wordt , wast men eerst het ____________________ verwijderde lichaamsdeel en dan pas het dichtstbijzijnde .


Om hygiënische redenen worden washandjes en handdoeken van bovenlichaam en onderlichaam ____________________ gehouden .


Ingeval van koude kamertemperatuur , ernstig zieke zorgvragers of erg magere zorgvragers , wordt lichaamsdeel per lichaamsdeel gewassen , ____________________ en ____________________ . Op die manier koelt de zorgvrager minder snel af dan wanneer het hele bovenlichaam eerst ingezeept en afgespoeld wordt alvorens te drogen .


Om ____________________ te werken , wordt het washandje aan voor - en achterzijde gebruikt . Door één zijde in te zepen en de andere niet , kan met de ene kant gewassen worden en met de andere kant afgespoeld worden .
Soms wordt het washandje aan beide zijden ingezeept om met een " propere zijde " verder te kunnen wassen . Als vuilste delen van het lichaam worden beschouwd : ____________________ ( wegens zweten ) , ____________________ ( wegens vaak in het ondergoed / incontinentiemateriaal zitten met de handen ) , ____________________ , ____________________ ____________________ en ____________________ zone ) Na het wassen van een vuile zone wordt het washandje dan ook gespoeld of omgedraaid .


Bij het wassen van intiem toilet en stuit komt men in contact met lichaamsvloeistoffen en dient men ____________________ te dragen . Dit om kruisinfecties en rechtstreekse infecties te vermijden .