Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Gasos

Àcids nucleics

Glúcids

Proteïnes

Aigua

Sals minerals

Lípids

Tenen diverses funcions com l'estructural, la defensiva o la reguladora, i també s'encarreguen del transport de substàncies. Són l'hemoglobina, l'albúmina i el col·lagen.

Es troben a l'atmosfera i dissolts a la hidrosfera. Són imprescindibles per a la vida a la Terra. Alguns exemples són l'oxigen i el diòxid de carboni.

Són els portadors de la informació genètica. Dins d'aquest grup hi ha l'àcid ribonucleic (ARN), que sintetitza les proteïnes, i l'àcid desoxiribonucleic (ADN), que emmagatzema i transmet la informació genètica.

Tenen funció energètica, tot i que als vegetals també tenen funció estructural. Alguns exemples són la glucosa o la lactosa.

Es troben en petites quantitats en els organismes, però són vitals per a mantenir-ne el funcionament perfecte. Es coneixen com a oligoelements, són el calci, el fòsfor o el ferro.

Tenen una funció energètica i estructural, encara que en alguns casos pot exercir funció reguladora. Alguns lípids comuns són el colesterol o els triglicèrids.

Substància imprescindible per a la vida. La podem trobar a l'interior de totes les cèl·lules, ajuda a transportar substàncies o mantenir la forma de les cèl·lules.