Créer une activité
Jouer Compléter
«Imagineu per un moment que Portugal hagués seguit subjecta a Espanya . Que ____________________ ? ho imaginin els portuguesos . Segur que els semblaria un malson»
Visitar Portugal hauria de ser obligatori per als catalans , sobretot ara que entrarà en discussió l ? Estatut , que tan agosarat i excessiu els sembla als polítics i comentaristes espanyols . Perquè visitar aquest país ____________________ fa veure com seria el nostre si , al segle XVII , després de la Revolta dels Segadors que va estimular la seva lluita per la independència respecte d ? Espanya , nosaltres també ____________________ n ? haguéssim alliberat .
Aneu a Portugal . Visiteu Lisboa , tan harmònica en la ____________________ arquitectura ? que alguns troben decadent però que a mi ____________________ sembla preciosa ? , escolteu com parla la seva gent . Potser us sorprendrà sentir que tots els seus immigrants ? es veu moltíssims negres procedents , suposo , de les seva antigues colònies ? parlen , naturalment , ____________________ portuguès . Veure rètols o indicacions escrits només en la seva llengua , o subtitulats en anglès . Res de castellà ! Deu ser per allò que la por guarda la vinya !
Perdeu - vos pels carrerons de l ? Alfama i demaneu a qualsevol la direcció que voleu agafar : es desviuran per atendre - ____________________ , i us entendreu perfectament a poc que us ____________________ fixeu .