Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Ik ben Maité, 12 jaar. Op school kreeg ik een foldertje over verliefd zijn en een relatie beginnen. Mijn moeder heeft het afgepakt omdat ze me daar nog veel te jong voor vindt, maar eigenlijk wil daar graag meer over weten.

Ik woon met mijn papa en grote zus in een garagebox. Mijn huiswerk maak ik op de motorkap van de auto. Niet zo handig om netjes te werken en goed slapen lukt niet echt. In de klas moet ik de ganse tijd geeuwen.

Als peuter werd ik nooit ingeënt omdat mijn ouders te ver van het gezondheidscentrum woonden. Ik ben nu acht jaar en heb kinderverlamming.

Ik ben 11 jaar, wanneer ik thuiskom van school, help ik tot ’s avonds in de winkel van mijn ouders. Dan eet ik, doe de vaat en pas op mijn jongere broer en zus terwijl mijn ouders verder werken. Als de jongere kinderen naar bed zijn, probeer ik mijn huiswerk te maken, maar meestal ben ik te moe en val ik in slaap.

Dit jaar op kamp was echt niet te doen. Ok, ik maakte ’s nachts lawaai. Ze mogen mij ook straffen, maar dit was er echt over. Ze haalden me uit mijn bed, plakten mijn mond toe en bonden me vast op een stoel.

Mijn broers gaan naar de plaatselijke school. Ik ben het enige meisje thuis en moet van mijn ouders helpen in het huishouden. Ik kan dus niet naar school gaan. Ik ben zeven jaar.

Ik ben nu 16 jaar. Toen ik 3 jaar was, werd ik geplaatst door de jeugdrechter omdat we thuis heel arm waren en mijn ouders niet goed voor mij konden zorgen. Ondertussen is de situatie thuis terug normaal, maar ik zit nog steeds in een instelling. Ik voel me daar niet goed en wil terug thuis wonen, maar niemand luistert naar mij.

Ik vind turnen zo leuk, maar ik wil het niet doen in een korte broek. Dat mag niet van mijn geloof! Ik mag niet mee turnen, zolang ik geen korte broek aandoe.

Ik ben 14 jaar en mijn ouders zijn gescheiden. Ik woon een week bij mijn vader en dan weer een week bij mijn moeder. Dat is erg lastig want in de week bij mijn moeder zie ik mijn vrienden niet en kan ik ook niet gaan trainen bij mijn voetbalclub. Het liefst zou ik bij vader gaan wonen, maar ik weet niet hoe dat geregeld moet worden.

Op school heeft de leerkracht mijn gsm afgepakt. Hij maakte mij voor de klas belachelijk door enkele van mijn sms-berichtjes voor te lezen. Ik werd woest en gaf de leerkracht een duw. Ik kreeg van de leerkracht een behoorlijk zware straf en de directeur dreigt ermee mij enkele dagen te schorsen.

Recht op anders zijn

Recht op passende informatie

Recht op privacy

Recht op zorg, opvoeding en familie 

Recht op onderwijs

Recht op wonen, voeding en kleding 

Recht op een eigen mening 

Recht op bescherming tegen kinderarbeid en uitbuiting

Recht op bescherming tegen geweld

Recht op verzorging