Créer une activité
Jouer Compléter
Mensen met galstenen ervaren niet altijd symptomen . We noemen dit ____________________ galstenen of ? stille ____________________ ? . Dit doet zich voor als de stenen in de ____________________ zitten .
Mensen met galstenen melden zich ook vaak aan met ____________________ symptomen zoals ____________________ en een ____________________ gevoel ____________________ in de ____________________ . Deze symptomen doen zich vooral voor na een ____________________ maaltijd .
De meest typische symptomen bij galstenen is het optreden van een ____________________ ( crisis ) .
Een ____________________ is een ____________________ optredende ____________________ die ontstaat wanneer een galsteen vanuit de galblaas ____________________ geraakt in een ____________________ .
Hierdoor ontstaat er een ____________________ in de ____________________ . Deze ____________________ samen om het galsap en de ____________________ toch weg te krijgen . Deze ____________________ veroorzaken de typische ____________________ .
Cholelithiasis heeft een triade van symptomen :
1 . ____________________ pijn : hevige , krampachtige pijn t . h . v . de ____________________ , uitstralend naar rechter ____________________ , rechter flank en rechter rug
Het kan ook uitstralen naar de rechterschouder en rechterborst .
2 . ____________________ , ____________________ en klam ____________________
3 . ____________________ : de patiënt kan niet ____________________ of stilzitten , in bed rollen van de pijn , op handen en voeten kruipen , rond de tafel lopen , ?
Na enkele uren ____________________ de pijn ____________________ doordat de steen ____________________ of doordat de gladde spieren ____________________ zijn .