Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Asielzoeker

Erkend vluchteling

Asielzoeker

Erkend vluchteling

Asielzoeker

Hallo, ik ben Malaka, afkomstig uit Syrië. Ik vluchtte in 2012 met mijn man Hamid naar Turkije. Daar was er enorm veel racisme ten opzichte van vluchtelingen, zeker tegenover Koerden. In juli 2016 kwam ik aan in België met mijn man Hamid en dochtertje Leila van 3 jaar oud. We verbleven een tijdje in een asielcentrum. Na een paar weken (gelukkig snel!) konden we verhuizen naar onze eerste woning in Oostende die zochten met behulp van een organisatie, Caritas. Ondertussen spreken we al een beetje Nederlands. Onze dochter Leila gaat hier heel graag naar school. We missen onze familie wel heel hard.

Mijn naam is Redouane. Ik kom uit Gaza (Palestina). Ik kwam aan in België eind augustus. Mijn neef woont al 5 jaar in België. In plaats van in het centrum te wonen, verblijf ik nu bij mijn neef in Brussel. Hij woont in een hele kleine studio. Ik zou graag hebben dat we iets groters kunnen zoeken, maar ik heb natuurlijk geen budget. omwille van mijn status. Ik ben al dankbaar dat ik bij hem kan wonen. En hij is ook blij dat er ik ben.. Als ik mijn afwas doe :)

Hallo, ik ben Kamal. Ik ben geboren in Nepal. Ik studeerde webdesign. Ik doe niets liever dan websites bouwen, nadenken over nieuwe apps met mijn vrienden. Ik ontwikkelde een geheime app een paar jaar geleden. De overheid kwam daarachter en vond dit niet okee. Ze kwamen me thuis opzoeken en bedreigden mijn moeder en mezelf. Ik vluchtte naar België en diende een asielaanvraag in. Ik wacht nog op antwoord. Ik had al 1 interview, maar wacht nog op het volgende.

Hola :) Mijn naam is Oscar. Ik ben afkomstig uit Peru. Ik was daar burgemeester van een redelijk grote stad. Ik was niet akkoord met het plan van de overheid om van mijn stad een mijn te maken. Ik moest dus een paar jaar geleden Peru ontvluchten. Jammer genoeg, want ik mis mijn familie enorm. Ondertussen werk ik hier als sociaal werker bij het OCMW. Ik vind het leuk om andere mensen te helpen.

Hallo! Ik ben Lionel! Ik ben 14 jaar. Ik woon sinds een paar maanden in België. Ik vluchtte samen met mijn moeder uit Congo. We wonen momenteel in een centrum in Kappellen.