Créer une activité
Jouer Mots Croisés
1 Són colors secundaris utilitzats en la pintura. S’obtenen per síntesi substractiva, és a dir, que quan barregem dos colors primaris el color resultant és més fosc. Són els resultat de barrejar BLAU + GROC = BLAU + VERMELL = VERMELL + GROC =
2 És el conjunt de longituds d’ona que corresponen als colors de l’arc de Sant Martí. Les longituds d’ona dels colors van des dels 380nm fins al 780 nm.
3 Són iguals als primaris llum però es barregen en síntesi substractiva. És a dir que si els barregem tots obtenim el color NEGRE.
4 Són els colors que s’utilitzen per a la pintura. Es diuen PRIMARIS perquè, en teoria, podem formar la resta de colors barrejant-los entre ells. Quan es barregen en parella poden formar el TARONJA, el VERD i el VIOLETA.
5 Són colors que estan col·locats oposadament en el cercle cromàtic. Quan parlem d’ells sempre els hem d’anomenar per parelles.
6 Aquests són colors secundaris que funcionen per SÍNTESI ADDITIVA. El més curiós és el GROC, que s’obté barrejant vermell amb verd.
7 Són iguals als SECUNDARIS LLUM. Però en barreja són de SÍNTESI SUBSTRACTIVA. Són el colors dels cartutxos de les impressores i de les tintes de les quadricromies de les impremtes. S’utilitzen en TOTES LES PUBLICACIONS IMPRESES com diaris, llibres i revistes.
8 Hi ha colors que quan es barregen el color resultant és MÉS FOSC que els colors utilitzats en la barreja. I si els barregem tots obtenim el NEGRE. Aquest tipus de barreja es diu…
9 Els colors són RADIACIONS ELECTROMAGNÈTIQUES que es desplacen com ONES. Les ones es diferencien segons la seva longitud i/o la seva freqüència. Cada color té una longitud d’ona diferent que fa que percebem els colors amb tons diferents. Les longituds d’ona llargues corresponen als colors càlids i les curtes als colors freds.
10 Els colors Primaris són els que no es poden fer a partir de cap barreja d’altres colors. Els colors que veiem a la tele, a la tablet o a l’ordinador quan se sumen donen el BLANC. Això s’anomena SÍNTESI ADDITIVA del color.
11 És el concepte que descriu en quin grau un color està barrejat amb el seu complementari.
12 Quan els objectes reben llum n’absorbeixen una part (uns colors) i en reflexen una altra (uns altres colors). El colors reflexats arriben als nostres ulls i el cervell els reconeix. Un objecte TINDRÀ el color que hagi REFLEXAT.
13 Quan la llum travessa d’un mitjà a un altre de diferent densitat modifica la seva velocitat i direcció. Cada color modifica la seva direcció de manera diferent i és per això que podem veure l’arc de Sant Martí en un dia de pluja.
14 Hi ha colors que quan es barregen el color resultant és MÉS CLAR que els colors utilitzats en la barreja. I si els barregem tots obtenim el blanc. Aquest tipus de barreja es diu…
15 Són aquells colors on predomina total o parcialment el groc i el vermell.
16 Són aquells colors on predomina total o parcialment el BLAU.
17 És la manera de classificar dins d’un mateix TO o COLOR, la seva lluminositat.
18 La posició d’un color en el cercle cromàtic es descriu amb els valors o quantitats de cada color primari que participen de la seva composició.
17
10
13
16
2
9
7
6
12
3
8
4
1
15
14
18
5
11