Créer une activité
Jouer Compléter
1 . Je kijkt via een prisma naar een ____________________ ( via een spiegel ) van het reële beeld op een matglas , waardoor
je o . a . de scherpstelling goed kan zien . Bij het fotograferen klapt de ____________________ op . Bij een reflexcamera kan je de lenzen wisselen . De reflex heeft nog meer mogelijkheden .



2 . De belichtingstijd of ____________________ is de tijdslimiet die beschrijft hoelang een beeld wordt blootgesteld aan een bepaalde hoeveelheid licht .


3 . Het ____________________ is een opening in de lichtbaan van een lens die een bepaalde hoeveelheid licht door kan laten of tegenhouden .

4 . Veel fototoestellen hebben een manuele diafragma waardoor de hoeveelheid invallend ____________________ kan worden veranderd .


5 . De gevoeligheid wordt meestal uitgedrukt in ____________________ . Dit berust op de hoeveelheid licht die nodig is om de zwakste weergave van licht te kunnen doen ontstaan .


6 . Het is van belang te weten dat ook in de digitale sensor de korrel in de vorm van ____________________ toeneemt wanneer men een grotere gevoeligheid kiest .