Créer une activité
Jouer Compléter
Als de welvaart niet hoog is , benaderen veel bedrijven de markt vanuit het ____________________ : veel en goedkoop produceren . Bij het ____________________ is de kwaliteit van het product het belangrijkste marketinginstrument . Het ____________________ voegt daaraan promotie en reclame toe . Bij het ____________________ vormen de wensen van de consument het uitgangspunt van het hele productie - en verkoopproces . Op een kopersmarkt moet dat haast wel . Als een bedrijf ook rekening houdt met maatschappelijke belangen , gaat het uit van het ____________________ marketingconcept . Marketing is het aanbieden van producten of diensten op basis van de behoeften van afnemers . Je biedt oplossingen aan die waarde hebben voor mensen . Er zijn verschillende soorten marketing , afhankelijk van wat verkocht wordt of van het soort afnemers : consumentenmarketing , ____________________ - marketing , detaillisten­marketing , internationale marketing , non - profit marketing en dienstenmarketing .
De marketing krijgt vorm met de ____________________ , waarmee een bedrijf de marketinginstrumenten invult . Dat zijn de 4 P's ( of meer ) : product , promotie , ____________________ , prijs . Werken met de vier C's gaat meer uit van de klant : consumentenbehoeften , communication , convenience en cost to the consumer . De mix moet samenhangend zijn , ofwel consistent .
Een bedrijf of instelling werkt in een omgeving . De marketingomgeving kun je indelen in drie niveaus . De organisatie zelf vormt de ____________________ - omgeving . De meso - omgeving bestaat uit de marktpartijen ( ____________________ , leveranciers en concurrenten ) , de stakeholders ( personeel , beleggers , ____________________ , overheden ) en de overige publieksgroepen . De ____________________ - omgeving bestaat uit zes deelgebieden die je kunt onthouden met DESTEP : ____________________ , economie , sociaal - culturele omgeving , ____________________ , ecologie en politiek - juridische omgeving .
De drie hoofdtaken van de marketingafdeling zijn : informatie verzamelen , planning en die plannen uitvoeren ( samen met de overige afdelingen ) . Voor een goede marketing is het nodig dat alle afdelingen volgens het marketing­concept werken .