Créer une activité
Jouer Compléter
Bij de ____________________ sector horen de bedrijven die hun producten rechtstreeks uit de natuur halen : landbouw , veeteelt , tuinbouw , jacht en ____________________ . Vroeger was de primaire sector het grootst , tegenwoordig is zij sterk gemechaniseerd en het kleinst .
In de secundaire sector draait het om de bewerking van producten uit de natuur ; de secundaire sector omvat ____________________ , industrie en mijnbouw . Na 1800 werd deze sector in rijke landen het grootst . Tegenwoordig neemt dit aandeel af . De bedrijven in de primaire en secundaire sector zijn productiebedrijven .
De ____________________ sector omvat dienstverlenende en handelsbedrijven . In de meeste ontwikkelde landen is deze sector nu de grootste . De eerste drie sectoren bij elkaar vormen de ____________________ sector . In de ____________________ sector vind je dienstverlening zonder winstoogmerk : dienstverlening van de ____________________ en non - profit instellingen . De quartaire sector wordt ook wel collectieve sector genoemd .
Een ____________________ markt is de plaats waar vraag en aanbod van producten elkaar ontmoeten . Een ____________________ markt is het geheel van vraag en aanbod van één soort product .
De ____________________ van de handel is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod . Daarvoor moeten een aantal verschillen overbrugd worden . Dat doet de handel door de volgende taken uit te voeren : collecteren , distribueren , ____________________ , opslaan , sorteren en selecteren , ____________________ en financieren . De ____________________ verkoopt aan consumenten . Er is een gevestigde en een ____________________ kleinhandel .