Créer une activité
Jouer Compléter
ADAPTACIONS DELS VERTEBRATS ( 2 ) : LA REPRODUCCIÓ

Tots els vertebrats que van conquerir la terra tenen reproducció ____________________ . És a dir , el mascle diposita els espermatozoides dins la vagina de la ____________________ . El desenvolupament ____________________ pot ser dins de la femella o fora d'ella .
Si es realitza fora ha de tenir una estructura que protegeixi l'embrió , aquesta rep el nom ____________________ ? ou . Aquest està constituït per una closca calcària . Sota se situa la membrana coclear que està adherida a la closca però en un dels seus extrems forma la cambra ____________________ . El seu interior està ocupat per la clara que conté el rovell o ____________________ ( lloc on es troba la taca germinal ) , allí es desenvolupa ____________________ . L'ou protegeix l'embrió de la ____________________ . És el cas dels ____________________ i de les ____________________ .
En els mamífers el desenvolupament de l'embrió es realitza dins de ____________________ i és la mare la que protegeix l'embrió .
Els ____________________ no estan adaptats per reproduir - se en l'ambient terrestre , han de tornar a l'aigua per reproduir - se , la reproducció és ____________________ : la femella elimina els òvuls i el mascle els espermatozoides en l'aigua , és allà on es produeix la ____________________ . El desenvolupament també és ____________________ i es realitza dins l'aigua .